Головна Новини Бізнес економіка Ціни на нафту падають на тлі стурбованості ОПЕК+
commentss НОВИНИ Всі новини

Ціни на нафту падають на тлі стурбованості ОПЕК+

Організація країн-експортерів нафти і союзників збереться в четвер, щоб прийняти рішення про політику видобутку

31 березня 2021, 23:48
Поділіться публікацією:

Ціни на нафту знизилися в середу на побоюваннях з приводу відновлення ринку після того, як ОПЕК і її союзники знизили свій прогноз зростання попиту на 2021 рік, але скорочення запасів сирої нафти в США обмежило падіння. Про це пише Reuters.

Ціни на нафту падають на тлі стурбованості ОПЕК+

Нафта. Фото із відкритих джерел

Травневі ф'ючерси на нафту марки Brent, термін дії яких закінчується в середу, подешевшала на 41 цент, або на 0,6% — до 63,73 долара за барель. Більш активний червневий контракт на нафту марки Brent знизився на 1,10 долара, або на 1,75% — до 63,07 долара за барель. Ф'ючерси на нафту марки West Texas Intermediate (WTI) втратили 47 центів, або 0,8%, знизившись до 60,08 долара за барель.

Запаси сирої нафти в США несподівано впали минулого тижня через збільшення обсягів нафтопереробки, скоротившись на 876 тис. Барелів за останній тиждень в порівнянні з очікуваннями аналітиків збільшення на 107 тис. Барелів, повідомило Управління енергетичної інформації.

Несподіване падіння цін на нафту ненадовго підтримало ціни на нафтопродукти, але перегляд у бік зниження прогнозу ОПЕК+ по зростанню попиту на нафту в цьому році на 300 тис. Барелів на добу втримав нафту від зростання.

ОПЕК+ зараз скорочує видобуток трохи більше ніж на 7 мільйонів барелів на добу в спробі підтримати ціни і скоротити надлишкову пропозицію. Саудівська Аравія додала до цих скорочень ще 1 мільйон барелів на добу.

Міністр нафти Кувейту Мохаммад Абдулатіф аль-Фарес висловив в середу "обережний оптимізм" з приводу того, що світовий попит на нафту покращиться в міру того, як програми вакцинації проти COVID-19 наберуть обертів, а промислове виробництво відновиться.

Опитування Reuters показав, що видобуток нафти ОПЕК+ виросла в березні, бо вищі поставки з Ірану протистояли скорочення інших членів організації відповідно до пакту з союзниками, що є зустрічним вітром для її зусиль з обмеження поставок.

Раніше "Коментарі" писали, що в Венесуелі запропонували нафту в обмін на вакцини від коронавірусу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини