Головна Новини Бізнес економіка Ціни на нафту просіли на 7% за добу: названі причини
commentss НОВИНИ Всі новини

Ціни на нафту просіли на 7% за добу: названі причини

Запаси нафти в США активно ростуть вже четвертий тиждень поспіль

19 березня 2021, 00:18
Поділіться публікацією:

Ціни на нафту знижуються п'ятий день поспіль, зафіксувавши найбільше за один день зниження з минулого літа на тлі зростаючих побоювань з приводу зростання числа випадків захворювання COVID-19 в Європі і зміцнення долара США. Сьогодні вартість чорного золота просіла на 7%. Про це пише Reuters.

Ціни на нафту просіли на 7% за добу: названі причини

Нафта. Фото із відкритих джерел

Кілька великих європейських економік були змушені знову ввести обмеження на тлі зростання числа хворих на коронавірус, в той час, як програми вакцинації сповільнюються через побоювання з приводу побічних ефектів вакцини AstraZeneca.

Ф'ючерси на нафту марки Brent подешевшали на 4,72 дол., або на 6,9% — 63,28 дол. за барель, в той час, як американська West Texas International (WTI) подешевшала на 4,60 дол., або на 7% — до 60 дол.

Обидва контракти впали більш ніж на 11% з моменту досягнення недавніх максимумів 8 березня. П'ятиденна смуга втрат є найдовшою для WTI з лютого 2020 року і для Brent з вересня 2020 року. Це сталося після того, як спекулянти побудували найбільшу довгу позицію на  ф'ючерсах CME та опціонах на американську нафту з 2018 року.

Після закриття ринку обидва сировинних бенчмарки продовжували втрачати позиції, кожен з яких втратив більш як 6 доларів за барель, або 9%.

Запаси сирої нафти в США ростуть четвертий тиждень поспіль після того, як сильні холоди в Техасі та центральній частині країни в лютому змусили закрити нафтопереробні заводи. Трейдери заявили, що запаси можуть вирости ще більше після того, як WTI 12 березня переключилася з беквардаціі на контанго, де контракти на перший місяць дешевше, ніж на другий.

Зростання долара також сприяв розпродажу нафти. Більш сильний долар робить нафту дорожчою для власників інших валют.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, як рекордні ціни на нафту позначаться на Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини