Головна Новини Бізнес економіка Ціни на нафту рекордно зростають: названі причини
commentss НОВИНИ Всі новини

Ціни на нафту рекордно зростають: названі причини

Ціни на нафту виросли за останні тижні почасти через скорочення видобутку Організацією країн-експортерів нафти (ОПЕК) і союзними виробниками в групі ОПЕК

12 лютого 2021, 22:44 comments3875
Поділіться публікацією:

Ціни на нафту виросли більш ніж на 2% в п'ятницю, 12 лютого, досягнувши самого високого рівня більш ніж за рік в надії, що стимулювання США підвищить економіку і попит на паливо, оскільки поставки скорочуються в основному через скорочення виробництва провідними країнами-виробниками. Про це пише Reuters.

Ціни на нафту рекордно зростають: названі причини

Нафта. Фото із відкритих джерел

Нафта марки Brent подорожчала на 1,59 дол., або 2,6% — до 62,73 дол. за барель після зростання до сесійної максимуму в 62,83 дол. за барель. Це був найвищий показник з 22 січня 2020 року. Американська нафта марки WTI подорожчала на 1,38 дол., або 2,4%, до 59,62 дол. після зростання до сесійного максимуму в 59,82 дол. — найвищого з 9 січня 2020 року.

Президент США Джо Байден зустрінеться з двопартійною групою мерів і губернаторів. Він продовжує наполягати на затвердженні плану допомоги на тлі пандемії коронавірусу в 1,9 трлн дол., щоб підтримати економічне зростання і допомогти мільйонам безробітних.

Всі три основних фондових індекси США знаходилися на шляху до свого другого тижневого зростання. Різке падіння числа нових випадків захворювання COVID-19 і госпіталізацій вселило надію на те, що життя в кінцевому підсумку повернеться в нормальне русло.

ОПЕК на цьому тижні посилила очікування відновлення світового попиту на нафту в 2021 році, знизивши свій прогноз на 110 000 барелів на добу — до 5,79 мільйона барелів на добу.

Міжнародне енергетичне агентство (МЕА) заявило, що пропозиція нафти як і раніше випереджає світовий попит, хоча вакцини проти COVID-19, як очікується, підтримають відновлення попиту.

Дані про попит від найбільшого у світі імпортера нафти також малюють похмуру картину.

Число людей, які подорожували в Китаї напередодні місячних новорічних свят, різко скоротилося, на 70%, в порівнянні з двома роками раніше, оскільки обмеження через коронавірус обмежили найбільшу у світі щорічну внутрішню міграцію, показали офіційні дані.

Відновлення рівноваги на ринку також може зіткнутися з зустрічними вітрами, якщо виробництво в США виросте, вважають аналітики та трейдери.

Раніше "Коментарі" писали, що попри глобальну економічну кризу, що буде панувати у світі, вартість нафти не повинна перевищити 60 доларів за барель до кінця року. Такі прогнози в розмові з представником порталу "Коментарі" висловив співголова Фонду енергетичних стратегій Дмитро Марунич.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини