Головна Новини Бізнес економіка Данилюк порівняв серпневий платіж МВФ зі спадком багатого дядечка
commentss НОВИНИ Всі новини

Данилюк порівняв серпневий платіж МВФ зі спадком багатого дядечка

Україна отримує гроші від Міжнародного валютного фонду, незважаючи на гальмування багатьох реформ, говорить колишній міністр фінансів

15 червня 2021, 17:20
Поділіться публікацією:

У серпні МВФ повинен здійснити черговий платіж для України у розмірі 3 млрд доларів. В інтерв’ю виданню "Цензор.НЕТ" один із співзасновників Центру національної стійкості та розвитку Олександр Данилюк порівняв ці фінанси зі спадком багатого дядечка.

Данилюк порівняв серпневий платіж МВФ зі спадком багатого дядечка

Олександр Данилюк розповів про серпневу виплату від МВФ. Фото з відкритих джерел

"Ми отримаємо близько 3 млрд доларів від МВФ. Без будь-яких умов. Такі гроші отримають усі країни-учасники в результаті розподілу капіталу серед учасників МВФ, пропорційно частці участі в капіталі. Це погано насправді, оскільки гроші прийдуть без умов проведення – без реформ. А без умов їх робити не будуть",  пояснює Данилюк.

Представник Центру національної стійкості та розвитку характеризує цю ситуацію як дивовижну історію.

"Реформи не робляться, а гроші йдуть. "Ламають" судову або антикорупційну систему, а гроші йдуть. Тут теж виробляється неправильний рефлекс — як у собаки Павлова. Серпневий платіж — це як спадок багатого дядечка: всі родичі отримують свою частку",  заявляє Данилюк.

Нагадаємо, Центр національної стійкості та розвитку є комунікаційним майданчиком для розробки та публічного обговорення рішень у сферах справедливості, безпеки громадянина та якісного державного управління. Крім Олександра Данилюка, його засновниками є ексгенпрокурор України Руслан Рябошапка та 12-й міністр закордонних справ Павло Клімкін.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини