Головна Новини Бізнес економіка Деякі українські морські порти закривають: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

Деякі українські морські порти закривають: що відомо

Кабмін ухвалив рішення про закриття деяких портів

2 травня 2022, 11:18
Поділіться публікацією:

В Україні закривають морські порти Бердянська, Маріуполя, Скадовська, Херсона. Таке рішення ухвалив Кабінет міністрів. Порти будуть законсервованими поки не буде відновлений за ними контроль з боку українського уряду, адже Україна, з огляду на загрозу в морі з боку російського флоту не може забезпечувати належний рівень безпеки судноплавства.

Деякі українські морські порти закривають: що відомо

Фото Фейсбук

Відповідний наказ Міністерства інфраструктури "Про закриття морських портів" № 256 вже зареєстрували в Мін'юсті 29 квітня 2022 року за № 470/37806. Чинності наказ набуває з моменту його опублікування.

Через бойові дії на території України неможливо в цих портах обслуговувати судна та пасажирів, проводити господарську діяльність, забезпечувати охорону природного середовища через загрозу для життя і здоров'я з боку російських окупантів. Адже ці порти розташовані на тимчасово окупованих територіях та в блокадному Маріуполі.

Після перемоги та деокупації територій роботу морських портів та українського судноплавства в акваторії поруч з ними буде відновлено.

Як повідомляв портал, народні депутати розробляють законопроект про зонування території України в залежності від протікання бойових дій. В Україні пропонують ввести зонування територій задля більше ефективного розвитку та підтримки бізнесу й об'єктів інфраструктури. Про це повідомляють в прес-службі партії "Слуга народу".

Також ми писали, що голова USAID вважає, що війну в Україні за наслідками можна назвати світовою. Голова Агенції США з міжнародного розвитку (USAID) Саманта Пауер заявила, що війна України з росією вже має наслідки для світової спільноти.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини