Головна Новини Бізнес економіка Деяких українців можуть позбавити субсидій
commentss НОВИНИ Всі новини

Деяких українців можуть позбавити субсидій

У Мінсоцполітики організували масштабну перевірку одержувачів соцвиплат

19 серпня 2020, 10:07
Поділіться публікацією:

Деяким жителям України можуть перестати виплачувати субсидії. Про це в ефірі "Сніданку з 1+1" заявив радник міністра соцполітики Микола Шамбор.

Деяких українців можуть позбавити субсидій

За словами Шамбора, виплати можуть припинити для тих українців, які не подали частину документів або приховали частину доходів, щоб отримувати субсидії. Більш того, якщо отримувач не мав права отримувати держвиплати, то їх доведеться повернути в повному розмірі.


"Якщо помилився працівник служби, то від людини нічого не заберуть, бо помилилася не вона. Якщо людина не правильно подала документи, то це вже інша справа. А у випадку, коли вона подає декларацію і забула про доходи — це вже не зовсім правомірна дія", — говорить Шамбор.

Зараз у відомстві проводиться додаткова перевірка і вивчаються дані податківців про доходи всіх одержувачів субсидій.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський підтвердив плани уряду щодо того, що з 1 січня 2021 року мінімальна зарплата становитиме не менше 6000 гривень, а в липні підвищиться до 6500. За словами Зеленського, вже з 1 вересня цього року мінімалка в Україні становитиме близько 5000 грн (зараз — 4723 грн), що стане можливим після голосування нардепів. За словами президента, після підвищення мінімальної заробітної плати зростуть доходи бюджетників: вчителів, медиків, соцпрацівників, оскільки їх посадові оклади розраховуються за єдиною тарифною сіткою, прив'язаною до мінімалки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини