Головна Новини Бізнес економіка ДФС та Офіс Генпрокурора підозрюють АЛЛО в ухиленні від сплати 800 млн грн податків, - журналіст
commentss НОВИНИ Всі новини

ДФС та Офіс Генпрокурора підозрюють АЛЛО в ухиленні від сплати 800 млн грн податків, - журналіст

Правоохоронці підозрюють АЛЛО в нелегальних схемах по збуту електроніки

21 грудня 2020, 14:46 comments1102
Поділіться публікацією:

Головне слідче управління ДФС України та Головне управління протидії економічним правопорушенням ДФС України під процесуальним керівництвом прокурорів Офісу Генпрокурора минулого тижня провели обшук в мережі АЛЛО. Про це на своїй сторінці Facebook розповів журналіст Євген Плінський, повідомляє "Цензор.НЕТ".

ДФС та Офіс Генпрокурора підозрюють АЛЛО в ухиленні від сплати 800 млн грн податків, - журналіст

За даними журналіста, на складах АЛЛО вилучили товар на більш ніж 6 млн дол. Також було вилучення величезна кількість документації, яка підтверджує існування великої схеми по збуту електроніки через фіктивні ФОПи з ухиленням від сплати податків.

Як зазначив Плінскій, його джерела в ДФС стверджують що такі дії власниками АЛЛО вже робляться і дуже активно.

"Для Глави ДФС Дмитра Сосинович цей кейс зараз вирішальний. Або він показує свою принциповість, ліквідує ТОП-схему фіктивних ФОП в країні і робить заявку на кар'єрний ривок, а в ОП і ВР за цим кейсом стежать дуже уважно. Або Сосинович справу зливає і стає в ряд його забезпечених попередників. Вирішувати йому, — зазначає журналіст. — Найближчим часом дам повний розклад за матеріалами справи і обов'язково буду супроводжувати цю історію щоб не допустити її зливу ".

"Цензор.НЕТ" пише, що джерело в прокуратурі повідомило, що в схемі було задіяно платіжна система GlobalMoney (ТОВ "ГлобалМані"), ТОВ "ГАСО 17", а також АТ "БАНК АЛЬЯНС".

За інформацією правоохоронців попередньо встановлено, що посадові особи ТОВ "ГлобалМані" здійснювали фінансові операції з ТОВ "АЛЛО" та ТОВ "ГАСО 17" в період з листопада 2019 року по березень 2020 року на загальну суму 807,4 млн грн, що мають ознаки шахрайства з фінансовими ресурсами та легалізації доходів, отриманих злочинним шляхом в особливо великих розмірах.

До Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про кримінальному провадженні від 07.05.2020г. під № 42020000000000828 за ознаками кримінальних злочинів, передбачених ч.2 ст.222, ч.3 ст.209 КК України.

АТ "БАНК АЛЬЯНС" здійснював емісію електронних грошей платіжної системи GlobalMoney (ТОВ "ГлобалМані"), і, відповідно до законодавства, зобов'язаний був забезпечити дії щодо запобігання легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом. Також гроші ТОВ "ГлобалМані" надходили на рахунок цього банку. Саме з кінця листопада 2019 року, коли АТ "БАНК АЛЬЯНС" став емітентом електронних грошей платіжної системи GlobalMoney, і почала здійснюватися ця схема.

Раніше про цю схему писали ЗМІ: клієнт поповнює електронний гаманець GlobalMoney (така можливість є в магазині "АЛЛО") і купує за ці гроші товар. Факт оплати підтверджують чек і квитанція GlobalMoney, в якому зазначено, що сума буде зарахована на рахунок мерчанта. Після операції з електронними грошима продавцем за фактом стає "АЛЛО", а ТОВ "ГАСО 17", який і отримує оплату за товар через GlobalMoney. Схожу схему платіжна система GlobalMoney використовувала і раніше з ваучерами поповнення рахунку мобільних операторів.

Раніше "Коментарі" писали, що Мін'юсту вдалося перекрити схеми так званого прямого рейдерства — в державних реєстрах. Тому на сьогоднішній день більш популярними стали старі класичні схеми шахраїв.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини