Головна Новини Бізнес економіка Дистанційні посольства в Україні: що зможе змінити новий орган
commentss НОВИНИ Всі новини

Дистанційні посольства в Україні: що зможе змінити новий орган

Дистанційні посольства можуть стати відмінним механізмом для швидкісної міждержавної комунікації

17 березня 2021, 07:30
Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський видав указ, який передбачає можливість створення посольств нашої країни за кордоном з резиденцією в Києві. Так звані "дистанційні посольства" функціонують у багатьох зарубіжних країнах. Орган фізично знаходиться в Україні, але в той же час забезпечує присутність нашої держави в іноземній країні дистанційно.

Дистанційні посольства в Україні: що зможе змінити новий орган

МЗС України буде створювати дистанційні посольства - що це змінить. Колаж: Д. Романюк/Comments.ua

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявляє, що створення таких посольств — позитивний крок на шляху розвитку країни.

Але чи є мінуси нововведення? Як посольства вплинуть на економіку України? Чи стануть вони функціональніше і ефективніше, ніж звичайні посольства? Про це сайту "Коментарі" розповіла політолог-міжнародник Вікторія Закревська.

Експерт запевнив, що навіть після створення дистанційних посольств, звичні для нас представництва також працюватимуть. Нововведення буде сформовано виключно для того, щоб поліпшити і модернізувати відповідну сферу.

"Введення таких посольств абсолютно не означає закриття звичайних посольств. Це рішення прийнято як додатковий механізм для швидкісної комунікації.

Що стосується результатів, то тут тільки час покаже. Основне в економічному просуванні наших інтересів — це запуск внутрішнього ринку, його конкурентоспроможність, його інвестиційна привабливість. І тільки потім спрацьовує посольство зі своїм пошуком ініціатив і пропозицій, спільних проектів.

В такому випадку посольство може бути тільки виконавцем і реалізатором того, що буде всередині держави. Якщо у нас буде економічна криза, то про що можна говорити. Інша справа, коли з економікою  порядок, є політична стабільність, коли права інвесторів  захищено, а закон  один для всіх. Тоді і посольство зможе щось запропонувати іноземним партнерам.

В Україні ж нерідко бувало (і є), що наші посли привозять закордонні делегації в надії почати якісь спільні проекти. А всередині країни через бюрократію, корупцію, важке податкове навантаження нічого не виходило. Тому причина  в самій нашій державі. А посольство  лише реалізатор держполітики",  вважає Вікторія Закревська.

Також сайт "Коментарі" рекомендує прочитати, чи є у Зеленського шанси на другий термін.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини