Головна Новини Бізнес економіка Для декарбонізації української металургії критично необхідний металобрухт
commentss НОВИНИ Всі новини

Для декарбонізації української металургії критично необхідний металобрухт

Більш активне використання металобрухту дає можливість вже сьогодні скоротити не тільки обсяги викидів, а й споживання енергоресурсів

6 жовтня 2021, 13:32
Поділіться публікацією:

Україна повинна ввести заборону на експорт металобрухту, оскільки дана сировина є необхідною для декарбонізації вітчизняної металургії. Про це пише повідомляє видання Мінпром.

Для декарбонізації української металургії критично необхідний металобрухт

Металобрухт. Фото: minprom.ua

Як зазначає видання, що з початку року експорт металобрухту з України йшов все наростаючим темпом і за підсумками січня-серпня 2021 року виріс майже в 20 разів, до 410 тисяч тонн. З огляду на високий рівень цін, дана динаміка має всі шанси зберегтися за підсумками року за кордон може "попливти" до 1 млн тонн українського металобрухту.

У той же час більш активне використання металобрухту дає можливість вже сьогодні скоротити не тільки обсяги викидів, а й споживання енергоресурсів. Кожна перероблена тонна даної сировини дозволяє скоротити викиди СО2 на 60%, економити 1,4 тонни залізної руди і 740 кілограм вугілля.

"Якщо ми дозволимо вивезти цю сировину, яке дозволяє декарбонізувати металургію, просто ми у самих себе забираємо майбутнє, — говорить заступник голови парламентського комітету з питань економічного розвитку Дмитро Кисилевський. — Тобто, ми самих себе позбавляємо навіть теоретичної можливості в майбутньому декарбонізувати фундаментальну галузь української промисловості ".

"Сьогодні металобрухт на світовому ринку отримав статус стратегічної сировини. Його використання в металургії є найпростішим і дешевим способом скоротити викиди СО2, — нагадує народний депутат Сергій Магера. — В Україні декарбонізація через неефективну екологічну політику в особі Мінекології стоїть на місці".

Журналісти видання звертають увагу і на той факт, що сьогодні багато країн або вже обмежили, або збираються обмежити експорт металобрухту і в тому числі з екологічних міркувань. Зокрема до цього закликає європейське сталеве лобі Eurofer, а також британські металурги. Крім того сьогодні заборона на експорт металобрухту діє в Казахстані і Аргентині, різні обмеження — в Росії, Китаї, Вірменії, ПАР і Об'єднаних Арабських Еміратах.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини