Головна Новини Бізнес економіка До України привезуть вугілля з США: скільки тон планують отримати
commentss НОВИНИ Всі новини

До України привезуть вугілля з США: скільки тон планують отримати

Також імпортують вугілля з Польщі та Казахстану

27 серпня 2021, 15:15
Поділіться публікацією:

До України прямує американське вугілля. Угоду про поставку вугілля вже підписали. Про це повідомляють в прес-службі компанії ДТЕК Енерго.

До України привезуть вугілля з США: скільки тон планують отримати

До України привезуть 75 тисяч тонн вугілля з США, фото з відкритих джерел

Найближчим часом судно з вугіллям прибуде до Одеси. До України доставлять 75 тисяч тонн вугілля. Перша партія в об'ємі 37,5 тисяч тонн прибуде через місяць.

Компанії ДТЕК Енерго та ПАТ "Центренерго" вже домовилися з американською стороною про поставки. Вугілля закуповують для українських теплоелектростанцій на період опалювального сезону.

За словами директора ДТЕК Енерго Ільдара Салєєва, ситуація на ринку електроенергії з цінами вже стабільна, тому є можливість забезпечити Україну вугіллям за рахунок імпорту. Цьогоріч планують зробити запаси вугілля, адже погода взимку може бути непередбачуваною.

У ПАТ "Центренерго" наголосили, що вітчизняний видобуток вугілля майже повністю покриває потреби. Відомо, що на шахтах ДТЕК Енерго за 7 місяців поточного року видобули 10 мільйонів тонн газового вугілля.

Імпортують вугілля й з Польщі та Казахстану. У серпні до України прибуло 2700 тонн вугілля з польського вугледобувного підприємства Bogdanka. Всього планують закупити там 320 тисяч тонн вугілля. З Казахстану поставки очікуються найближчим часом.

Як повідомляв портал "Коментарі", із закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)" було виключено пункт, що забороняв відключати комунікації населенню за борги на період карантину та замінено його новим текстом. Споживачі, що  повністю розрахувалися з комунальними підприємствами, мають заплатити за повторне підключення комунікацій.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини