Головна Новини Бізнес економіка Долар втратив свої позиції: як Omicron вплинув на світовий валютний курс
commentss НОВИНИ Всі новини

Долар втратив свої позиції: як Omicron вплинув на світовий валютний курс

Акції зростають, а долар зайняв найгіршу позицію з вересня

24 грудня 2021, 11:09
Поділіться публікацією:

Більшість азіатських ринків акцій у п'ятницю, 24 грудня, піднялися, а долар, який був надійним притулком, залишився на задньому плані. Це свідчить про те, що штам Omicron не спричинить значного гальмування глобального економічного зростання. Про це повідомляє Reuters.

Долар втратив свої позиції: як Omicron вплинув на світовий валютний курс

Перехожі в захисних масках проходять повз електронне табло зі світовими фондовими індексами на тлі пандемії коронавірусної хвороби (COVID-19) - Reuters

Долар пройшов найгірший тиждень з вересня, в той час як інші забезпечені від ризику активи від біткойна до австралійського долара зберегли свої нещодавні позиції.

Деякі ринки вжили жорсткіших заходів для стримування поширення Omicron. Китайські "блакитні фішки" знизилися на 0,32% за день після того, як зростання кількості інфекцій у північно-західному місті Сіань призвело до обмежень для його 13 мільйонів жителів.

"Штам Omicron не матиме надто сильного впливу на економіку, у глобальному масштабі гроші надходять у акції", – сказав Стівен Леунг, виконавчий директор з інституційних продажів UOB Kay Hian в Гонконгу.

Минулого тижня Федеральна резервна система США заявила, що прискорить скорочення масштабної програми купівлі облігацій і проклала шлях до підвищення процентних ставок у 2022 році, але це не сколихнуло ринки.

На валютних ринках індекс долара, який вимірює курс долара проти шести основних аналогів, був на позначці 96,067, але знизився на 0,6% з моменту закриття в п’ятницю, 17 грудня.

Долар втратив позиції щодо більшості валют, за винятком ієни. Японська валюта була на рівні 114,38 щодо американського долара і 82,75 щодо австралійського долара, тобто майже на тому ж рівні, що й наприкінці листопада, коли вперше з'явилися новини про штам Omicron.

Австралійський валютний курс був на рівні 0,7236 долара, відразу після п'ятитижневого піку в 0,7252 долара, досягнутого вночі, а фунт, який у четвер, 23 грудня, досяг місячного максимуму в 1,3437 долара, був на рівні 1,341 долара, що на 1,4% більше за тиждень.

"Обережний оптимізм щодо того, що Omicron є менш серйозним, ніж Delta, підтримує ризикові активи", – заявили FX аналітики CBA у своїй щоденній записці.

Відповідно до тієї ж тенденції, біткойн виріс на 4,5% у четвер, що стало найкращим показником ​​за майже два тижні.

Моделі торгівлі найбільшою у світі криптовалютою поступово стають все більш узгодженими з ризиками на традиційних ринках із зростанням впливу інституційних інвесторів.

Ціни на нафту впали в п'ятницю, 24 грудня, в результаті невеликої святкової торгівлі, яка перервала триденне зростання. Ф'ючерси на нафту Brent знизилися на 0,47% до $76,49 за барель. Ринки США закриті.

Слабкий долар допоміг виявити зростання золота на 0,6% за день і на 1,15% за тиждень.

Як повідомляли раніше "Коментарі", у проект держбюджету США на 2022 рік заклали 756 мільйонів доларів для України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: reuters.com/markets/europe/global-markets-wrapup-1-2021-12-24/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини