Головна Новини Бізнес економіка «Друзі путіна»: Угорщина прискіпливіше перевірятиме якість українського зерна
commentss НОВИНИ Всі новини

«Друзі путіна»: Угорщина прискіпливіше перевірятиме якість українського зерна

Міністерство сільського господарства Угорщини вводить режим суворого контролю за якістю імпортованого українського зерна.

8 лютого 2023, 12:15
Поділіться публікацією:

Про це пише “Ліга. Бізнес”, інформують “Коментарі”. 

«Друзі путіна»: Угорщина прискіпливіше перевірятиме якість українського зерна

Прем‘єр-міністр Угорщини Віктор Орбан


Як запевняють в угорському аграрномувідомстві, нововведення покликане допомогти місцевим фермерам, які можуть постраждати від збільшення поставок дешевшого українського зерна.


За словами міністра сільського господарства Угорщини Іштвана Надя, культури, які вирощуються в "набагато менш суворих умовах виробництва, знижують ціни, створюючи значні конкурентні переваги". Натомість Брюссель не допомагає угорським фермерам, обурюється він. 


Таким чином, тепер до збіжжя з України Будапешт застосовуватимеме ті ж вимоги якості, що й для зерна, вирощеного в Євросоюзі. Крім того, на угорський бізнес, який купуватиме зерно українських аграріїв, яке не пройшло відповідної перевірки якості, чекає відповідальність. 


Разом з тим, топ-чиновник Угорщини запевнив, що Будапешт не застосовуватиме нових правил щодо українського зерна, яке транзитом доставляється до країн Африки та Азії.


Таке ставлення до України характерне для уряду Угорщини. Ми раніше писали, що під час святкової вечері з президентом Азербайджану Ільхамом Алієвим, прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що його країна на заході межує з німецькомовними, а на сході — з росіянами. Попри те, що на сході Угорщина має кордон з Україною. 


Також відомо, що у січні, у межах "зернової ініціативи" Україна спромоглася відправити 75% грудневого обсягу. Причина — простої наших суден у Босфорі. Російська сторона під надуманими приводами блокує інспекцію. 

Станом на 4 лютого 120 суден з українським збіжжям очікували на перевірку у водах Туреччини. 

Джерело: https://biz.liga.net/ua/ekonomika/prodovolstvie/novosti/vengriya-vvodit-strogiy-kontrol-kachestva-dlya-ukrainskogo-zerna



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини