Головна Новини Бізнес економіка ДТЕК має сплатити частину свого півмільярдного боргу Нафтогазу
commentss НОВИНИ Всі новини

ДТЕК має сплатити частину свого півмільярдного боргу Нафтогазу

Суд не визнав аргументів ДТЕК та прийняв сторону Нафтогазу

29 листопада 2021, 12:34
Поділіться публікацією:

"Нафтогаз" виграв суд, у якому компанія "ДТЕК Східенерго" має сплатити значні кошти за покупку газу у 2019 році. Про це повідомляє видання Finbalance.

ДТЕК має сплатити частину свого півмільярдного боргу Нафтогазу

Суд прийняв рішення на користь національної компанії - ілюстративне фото з мережі

Ще на початку листопада господарський суд Донецької області прийняв рішення на користь національної компанії "Нафтогаз". Згідно з цим рішення одна з компаній Рената Ахметова – "ДТЕК Східенерго" – повинна сплатити 148,75 млн дол. 

Суд розглядав звернення "ДТЕК Східенерго", у якому компанія писала, газ вона купувала "вимушено". У 2019 р. країна-агресор припинила поставку вугілля, завдяки якій працювала Луганська ТЕС. 

"Нафтогаз" заперечував безвихідь ситуації, про яку говорили їхні опоненти. ДТЕК могло вільно купувати газ у будь-якого постачальника, тому ніякого "примусу" не було, а був вільний вибір, за який потрібно заплатити.

Луганська ТЕС розташована у м. Щастя та постачає тепло на електроенергію населенню та підприємствам, зокрема, шахтам. Наразі у неї працює один блок потужністю 157 МВт.

Наприкінці літа 2020 р. був проєкт постанови, згідно з яким для Луганської ТЕС пропонували ввести пільговий тариф на газ. Але рішення так і не було прийняте. В підсумку. як пише видання, станом на весну 20210 р. "ДТЕК Східенерго" має заборгованість перед "Нафтогаз" у розмірі 706,8 млн грн.

Видання "Коментарі" нагадує, що ДТЕК належать більшість теплових електростанцій України. Дефіцит вугілля, згідно з даними Міненерго, є на усіх – і приватних, і державних – ТЕС. 

Очікується поставка палива морем. Перший корабель вже пришвартувався, але, як писали "Коментарі", хоч його вантаж і призначений державним ТЕС, домовився про це ДТЕК Рината Ахметова. 

Більше про кількість вугілля, на яке може розраховувати Україна, у найближчому опалювальному сезоні, можна прочитати за посиланням.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини