Головна Новини Бізнес економіка ДТЕК заперечує свою причетність до аварії у Кривому Розі
commentss НОВИНИ Всі новини

ДТЕК заперечує свою причетність до аварії у Кривому Розі

Аварія на заводі у Кривому Розі: відключення електроенергії спричинило кризу

25 червня 2024, 20:10
Поділіться публікацією:

У неділю у Кривому Розі сталася серйозна аварія на коксохімічному заводі, причиною якої стало раптове знеструмлення. Це спричинило займання обладнання та великий викид шкідливих газів у повітря.

ДТЕК заперечує свою причетність до аварії у Кривому Розі

ДТЕК заперечує свою причетність до аварії у Кривому Розі

За словами Олени Криворучкіної, заступниці голови Комітету з екології Верховної Ради, відключення виробничих потужностей від ДТЕК  призвело до перегріву коксового цеху №1, що й спричинило пожежу. Заводські працівники, намагаючись запобігти більшим наслідкам, були змушені здійснити неконтрольований викид коксового газу в атмосферу.

Хоча до ранку пожежу вдалося ліквідувати, а рівень шкідливих речовин у повітрі стабілізувався, інцидент викликав занепокоєння щодо екологічної ситуації в місті. Олена Криворучкіна наголосила на необхідності додаткової перевірки міністерством захисту довкілля, оскільки є питання щодо причин аварії та дій Міндовкілля, яке раніше видавало ліцензію на викиди для заводу.

У свою чергу, "ДТЕК Дніпровські електромережі" офіційно відхилила будь-які звинувачення у своїй причетності до знеструмлення. Компанія зазначила, що Криворізький коксохімічний завод імпортує електроенергію для власних потреб, тому згідно з рішенням Кабінету міністрів, до нього не застосовуються графіки стабілізаційних відключень. ДТЕК стверджує, що причиною знеструмлення стало спрацювання протиаварійної автоматики на обладнанні НЕК "Укренерго".

"У суботу, 22 червня, спрацювала протиаварійна автоматика на обладнанні НЕК "Укренерго". Відключення тривало з 5:50 до 6:11 ранку", — зазначили у пресслужбі компанії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини