Головна Новини Бізнес економіка Дубілет, Гороховський та інші топ-менеджери ПриватБанку почали виводити активи через Сергія Букрєєва, — ЗМІ
commentss НОВИНИ Всі новини

Дубілет, Гороховський та інші топ-менеджери ПриватБанку почали виводити активи через Сергія Букрєєва, — ЗМІ

Найближчим часом держава може втратити землі на березі Дніпра

17 листопада 2023, 20:52
Поділіться публікацією:

Найближчим часом держава може втратити 14,5 га землі на березі Дніпра. Про це стало відомо з розслідування УП "Куди зникає державна земля: "академіки Коломойського" намагаються відхопити 15 тисяч га біля Дніпра" про те як оточення Коломойського намагається вивести з державної власності 14.5 га землі.

Дубілет, Гороховський та інші топ-менеджери ПриватБанку почали виводити активи через Сергія Букрєєва, — ЗМІ

Ігор Коломойський

За цим процесом стоїть колишній топ-менеджмент Привату і має намір вивести частину активів банку, а саме — колишні заступники голови правління Дмитро Дубілет, Олег Гороховський, Володимир Яценко та Людмила Шмальченко.

Агрофірма "Наукова" у 1990-х роках була великим об’єднаним підприємством, яке володіло майже 25 тис га ріллі, Дніпропетровським лікеро-горілчаним заводом та Дніпродзержинським молокозаводом. У 2002 році місцева влада відчужила частину земель і відтоді агрофірма розпоряджається 14,5 тис га землі. Ці ділянки розташовані одразу за межею міста Дніпра, у Дніпровському районі. Наразі сільради в суді намагаються витребувати спірні ділянки в Держгеокадастру і припинити право постійного користування ДП "Наукова" в рамках справи щодо банкрутства. Якщо сільради досягнуть успіху, це дасть можливість "Врожаю перемоги", який представляє ГО "Інвалідів карітас", претендувати на ці землі. За даними розслідування, пов’язаний з громадською організацією "Врожай перемоги" є її аграрним підприємством. Директором фірми "Врожай перемоги" є громадський активіст та учасник АТО Сергій Букреєв. Судячи з підписів у сервісі GetContact, Букреєв міг бути залучений до охорони ТЦ "Приозерний" у Дніпрі. Цей ТЦ пов’язували з колишніми власниками Приватбанку та його топменеджментом.

Крім того, Сергій Букрєєв є засновником та бенефіціаром ТОВ "ЦЕНТР ЕСТЕЙТ". За низкою ознак компанія є частиною ФПГ "Приват". Компанія та пов'язані з нею компанії брали участь у викупі застав Приватбанку на редукціонах за сильно зниженими цінами — учасник редукціону Прозорро, що купили в січні 2022 року незавершене будівництво-заставу Приватбанку, знизивши ціну з 39 мільйонів до 2,7. Незавершене будівництво знаходиться на вул. Шевченка 27, 29 та належить ТОВ Діксон.

ТОВ Діксон – частина ФПГ "Приват" та фігурант розслідування про розкрадання у Приватбанку. За цією ж адресою зареєстровано компанію "МІСТО ЕСТЕЙТ" з тим самим підписантом: Майна Галина Володимирівна, та ще три компанії зі словом "ІСТЕЙТ" або "СТЕЙТ" у назві.

Довідково: ПОГ "ВРОЖАЙ ПЕРЕМОГИ" ГО "ІНВАЛІДІВ "КАРІТАС". Сергій Букрєєв є уповноваженим представником організації.

Ця нещодавно зареєстрована організація має сільськогосподарські кведи та позивається до місцевого самоврядування на території Дніпропетровської області за землі Національної академії аграрних наук. Організація має форму "підприємство-об'єднання громадян" та зареєстрована 31 травня 2023 року. Засновник – ГРОМАДСЬКА ОРГАНІЗАЦІЯ "ІНВАЛІДІВ "КАРІТАС".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини