Головна Новини Бізнес економіка Е-акциз та е-аудит: Гетьманцев розповів про цифровізацію Податкової
commentss НОВИНИ Всі новини

Е-акциз та е-аудит: Гетьманцев розповів про цифровізацію Податкової

У 2023 році парламентарі спільно з Мінцифри планують повністю перевести податкову на електронні рейки.

26 грудня 2022, 09:32
Поділіться публікацією:

У наступному році влада планує запровадити е-акциз. Він передбачає використання спеціальних QR-кодів для руху товару від виробника до постачальника, а також е-аудит. Про це пишуть “Коментарі” з посиланням на соцмережу голови комітету ВРУ з питань фінансів, податкової та митної політики Данила Гетьманцева.

Е-акциз та е-аудит: Гетьманцев розповів про цифровізацію Податкової

Фото: https://pixabay.com/


Він пояснив, що е-аудит означає, що “платник, одним кліком подаючи декларацію, може перед поданням перевірити її через ПЗ податкової, встановити ризики та виправити їх, а Податкова служба після цього не може пред’явити жодних інших ризиків”. Також, за його словами, будуть відмінені виїзні перевірки. 


Крім того, у межах реформи переведення податкової на електронні рейки, запровадять передзаповнення податкової декларації за платників фізосіб, в тому числі ФОП-ів, податковою; смарт-фоп — повне адміністрування податків за підприємця банком за його бажанням; оновлений колл-цент, UX (User Experience — користувацький досвід) електронного кабінету; інтерактивну навчальну базу для платників та податківців, а ще значне розширення можливостей синхронізації електронного кабінету (API) платника податків зі сторонніми сервісами та банками.


Разом з тим, у 2023 році очікується запровадження відшкодування ПДВ протягом тижня з момента подачі заявки, а також легалізація віртуальних активів/ криптовалюти. 


Раніше “Коментарі” писали, що Меморандум про економічну та фінансову політику, яик йРада директорів Міжнародного валютного фонду схвалила 19 грудня 2022 року, передбачає виконання Україною п’яти структурних маяків. Зокрема, скасування мораторію на податкові перевірки, а також єдиного податку у розмірі 2% та відновлення довоєнного режиму для таких платників. Крім того, має бути розроблений законопроєкт для забезпечення ефективного та повноцінного застосування реєстраторів розрахункових операцій у закладах роздрібної торгівлі з відновленням відповідальності за порушення цих вимог. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини