Головна Новини Бізнес економіка ЄБА закликала депутатів підтримати законопроект про продовження експортного мита на брухт
commentss НОВИНИ Всі новини

ЄБА закликала депутатів підтримати законопроект про продовження експортного мита на брухт

Європейська бізнес-асоціація виступила зі зверненням з приводу законопроекту №5175, що стосується продовження мита на експорт брухту

27 квітня 2021, 12:23
Поділіться публікацією:

Європейська бізнес-асоціація (ЄБА) закликає народних депутатів підтримати прийняття в цілому законопроекту №5175, що передбачає продовження дії мита на експорт брухту чорних металів у розмірі 58 євро / тонна ще на 5 років. Про це йдеться в листі ЄБА до голови Верховної Ради Дмитра Разумкова, голови комітету Верховної Ради з питань економічного розвитку Дмитра Наталухи і голови парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данила Гетманцева.

ЄБА закликала депутатів підтримати законопроект про продовження експортного мита на брухт

Експорт брухту. Фото з відкритих джерел

"Експерти асоціації детально проаналізували проект закону №5175 і висловлюють свою підтримку ініціативі продовження терміну дії експортного мита на металобрухт. Вважаємо, що прийняття законопроекту сприятиме зменшенню дефіциту металобрухту на внутрішньому ринку України і в цілому буде мати позитивний ефект для економіки України", — заявили в асоціації.

ЄБА зазначає, що Україна отримує більше переваг від переробки власного брухту в продукцію з доданою вартістю, ніж від експорту сировини. Повідомляється, що наявність доступної сировини на внутрішньому ринку буде сприяти безперебійному функціонуванню вітчизняної металургійної промисловості. На думку представників бізнесу, це дозволить зберегти робочі місця в реальному секторі економіки, а також забезпечити додаткові податкові надходження до бюджетів усіх рівнів.

Як зазначено в пояснювальній записці до законопроекту, збереження мита на експорт брухту чорних металів у розмірі 58 євро / тонна передбачає:

- збереження 21,5 тис. робочих місць і створення 3,5 тис. нових робочих місць;

- подальший розвиток металургійної та суміжних галузей промисловості,

- додаткове зростання ВВП на 0,03%;

- уникнення дефіциту металобрухту на внутрішньому ринку;

- скорочення споживання енергоресурсів та викидів СО2;

- залучення додаткових інвестицій в металообробну галузь України.

Нагадаємо, на розгляді у Верховній Раді знаходиться законопроект №5175, який подовжує мито на експорт сталевого брухту ще на 5 років. Це мито було введено у вересні 2016 року для стабілізації роботи українського гірничо-металургійного комплексу, його дія закінчується у вересні 2021 року. Законопроект вже схвалили комітет Верховної Ради з питань інтеграції України до Європейського Союзу, комітет з питань екологічної політики та природокористування, а також комітет з економічного розвитку.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини