Головна Новини Бізнес економіка Економіка України впала на 37% у другому кварталі
commentss НОВИНИ Всі новини

Економіка України впала на 37% у другому кварталі

Через війну в Україні економіка України різко знизилась.

8 вересня 2022, 20:19
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Повномасштабне вторгнення Росії в Україну призвело до жахливих економічних наслідків. Економіка України впала на 37% у річному обсязі. Про це пише інформаційне видання Bloomberg.

Економіка України впала на 37% у другому кварталі

Економіка України впала на 37% у другому кварталі. Фото з відкритих джерел

На початку війни, тобто в першому кварталі, економіка України скоротилась на 15%. Але далі було окуповано близько 20% території країни, заблоковані порти для експорту української продукції. Саме ці чинники вплинули на значне скорочення економіки України.

Також, 8 вересня було опубліковані різні дані Державним управлінням статистики України. У цьому звіті, окрім цількості загиблих від час російського вторгнення, також з'явились певні екномічні втрати. Цікавим фактом, є те, що Центральний банк України втримав процентну ставку на цифрі у 25%, і також повідомив, що є шанси на відновлення економіки після закінчення активної фази військових дій.

Окрім того, видання Bloomberg створило статистику української економіки з 2012 по 2022 рік включно. Її можна переглянути нижче.

Економіка України впала на 37% у другому кварталі - фото 2

Аналізуючи чинники, які впливають на економіку, а саме сповільнення наступу російських, деблокацію українських портів, які змогли вивозити зерно, банк України прогнозує, що є ймовірність на ріст економіки починаючи з наступного року. Саме експорт продукції є головним надходженням до бюджету України.

В Мінекономіки України прогнозують загальне річне падіння економіки на рівні 33%.

Раніше, портал "Коментарі" повідомляв, що Російська Федерація через війну в Україні втрачатиме близько 400 млрд рублів кожного року. Така інформація з'явилась у секретному звіті, який потрапив до інформаційної агенції Bloomberg.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини