Головна Новини Бізнес економіка Економіст назвав три сценарії, які чекають на економіку України після війни
commentss НОВИНИ Всі новини

Економіст назвав три сценарії, які чекають на економіку України після війни

Через відсутність перспектив багато українців ухвалюють для себе рішення - виїхати з країни

12 вересня 2022, 14:18
Поділіться публікацією:

Як передає портал "Коментарі", минуло 200 днів повномасштабного вторгнення Росії в Україну, від якого дуже сильно страждає економіка країни. Економічний експерт Данило Монін у себе у Facebook представив головні підсумки, що характеризують те, що зараз відбувається з економікою країни.

Економіст назвав три сценарії, які чекають на економіку України після війни

Люди їдуть із країни. Фото: з відкритих джерел

Експерт зазначив, що НБУ любить розповідати, що друк грошей веде до інфляції, але найголовніша проблема населення – це відсутність грошей. Цей нонсенс може вживатися виключно у головах керівництва НБУ.

"Гетьманцев та Марченко разом із "соросятами" люблять розповідати, як треба піднімати податки у війну, а фактично бізнес не має грошей утримувати робочі місця, і друга глобальна проблема – відсутність роботи. Результатом цієї політики є просто відсутність перспектив, коли населення голосує ногами... Навіть новий навчальний рік не повернув людей в Україну. Щотижня Україну залишає (втеча) 100-150 тисяч наших громадян і загальна кількість громадян поза Україною вже досягла 7 млн осіб. І це ще чоловіків не пускають. Думаю, так було б усі 9 млн людей. Бо саме чоловікам знайти роботу в Європі простіше, ніж жінкам", – написав Данило Монін.

За його словами, логічно у цьому всьому контексті економічній політиці виглядають бачення наших громадян на повернення додому. Найближчим часом це планують повернутися лише 10%. І зростає кількість громадян, які не планують повертатись ніколи.

Економіст вважає, що тому вимальовуються три сценарії після війни. Перший сценарій – сіра зона України без перспектив та від'їздом ще більшої кількості громадян. Другий сценарій – революція після війни. Третій сценарій – різка зміна економічної політики з пригнічує стимулюючу.

"Поки що за цими сценаріями маю розподіл шансів. 50-30-20%", — резюмував експерт.

Читайте також на порталі "Коментарі" — обстріли Росією енергетичних об'єктів: як мінімізувати загрозу – чого досягає агресор.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини