Головна Новини Бізнес економіка Екс-міністр економіки закликав людей не самообманюватись щодо отримання пенсії в майбутньому
commentss НОВИНИ Всі новини

Екс-міністр економіки закликав людей не самообманюватись щодо отримання пенсії в майбутньому

Радник голови Офісу Тимофій Милованов порадив, скільки щонайменше потрібно відкладати на старість

9 вересня 2021, 07:39
Поділіться публікацією:

Екс-міністр економіки закликав людей не самообманюватись щодо отримання пенсії в майбутньому

Пенсійна система, фото із відкритих джерел

Радник голови Офісу президента України, Тимофій Милованов, який раніше обіймав посаду міністра економіки прокоментував перспективи, нині працюючих людей, отримувати пенсії від держави. Коментар Милованова прозвучав в ефірі телеканала "Україна 24".  

Тимофій Милованов закликав українців не займатись "самообманом" і не покладати всю відповідальність за своє утримання після настання непрацездатного віку на державу, На думку екс-міністра економіки, явна в Україні демографічна та економічна ситуація свідчить про необхідність та першочерговість  пенсійної реформи.

"Кожна людина має розраховувати на себе і відкладати і зберігати хоч 3–5%", – порадив працюючим українцям Тимофій Милованов.

Нагадаємо, що надумку експертів, солідарна пенсійна система, яка зараз діє в Україні, є неідеальною, і дійсно потрібно поступово впроваджувати накопичувальну систему і індивідуальні програми пенсійного забезпечення, але не зараз, коли економіка країни іде на спад.

Водночас, прем’єр-міністр України Денис Шмигаль анонсував, що другий рівень пенсійної системи передбачає перерозподіл податків таким чином, щоб гроші українців не просто лежали і піддавались інфляції, а інвестувались і примножувались, забезпечуючи в майбутньому гідний рівень виплат, більший за ті, які наразі дозволяє здійснювати солідарна пенсійна система.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що наступного року в Україні пенсійні виплати збільшуватимуть п’ять  разів. За прогнозами Мінсоцполітики, затверджена наразі стратегія підвищення розміру виплат дозволить вперше за сім останніх років збільшити пенсії всім категоріям населення.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

илья

9 вересня 2021, 16:04

так какого же я тогда должен заниматься самообманом и платить налоги в пенсионный фонд? извините меня по 5000 в квартал.

Эдуард

9 вересня 2021, 14:21

человек живущий за счет других, паразитирующий, признавший на всю страну себя дибилом и- еще будет нормальным людям рассказывать как им жить


Новини