Головна Новини Бізнес економіка Експерт пояснив, чому в Україні зростають ціни на продукти
commentss НОВИНИ Всі новини

Експерт пояснив, чому в Україні зростають ціни на продукти

Ціна на харчові продукти підвищується з двох основних причин

3 лютого 2021, 11:10
Поділіться публікацією:

Українці стикнулися з проблемою подорожчання харчових продуктів. Найближчим часом зростуть ціни на овочі, крупи і фрукти. Чому відбувається така ситуація, повідомляє ректор Міжнародного інституту бізнесу Олександр Савченко в ефірі "Україна 24".

Експерт пояснив, чому в Україні зростають ціни на продукти

Чому дорожчають продукти - відповідь експерта. Фото: livejournal.com

Експерт повідомив, що головною причиною здорожчання продуктів вважають закриття малих бізнесів та підвищення цін на нафту. Ціни на нафту тісно пов'язані з вартістю бензину. Тому транспортування продуктів коштує дорожче, що і відбивається на цінах продуктів.

Закриття малого бізнесу також впливає на цінники, які ми бачимо, оскільки у великих супермаркетів стає все менше конкурентів. Відповідно вони можуть виставляти сміливіші та вищі ціни.

Проте Олександр Савченко заспокоює, що поступово економічна ситуація поліпшуватиметься. На його думку, навесні нас чекатимуть приємніші ціни та стабільність.

"За моїми підрахунками, українська економіка в січні втратила приблизно 1 мільярда доларів, або 0,7 відсотка ВВП. Це був удар по торгівлі, побутових послугах та будівництву. Якщо брати приватний сектор, доходи там впали. В державному секторі навпаки зросли. Але держслужбовці — це не бізнесмени. Звісно, що ми отримали негативний індекс. Думаю, ситуація поліпшуватиметься", — підсумував Олександр Савченко.

Нагадаємо, що влада може підвищити пенсію до 30 тисяч гривень одній категорії українців. Хто зможе отримати підвищені виплати, читайте в нашому матеріалі.

Також сайт "Коментарі" повідомляє, що Володимир Зеленський анонсував частину святкової програми, яку планують підготувати до 30-річчя незалежності України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини