Головна Новини Бізнес економіка Експерт розповів, чому продукти першої необхідності невдовзі можуть зникнути з прилавків магазинів
commentss НОВИНИ Всі новини

Експерт розповів, чому продукти першої необхідності невдовзі можуть зникнути з прилавків магазинів

Політичний експерт Віктор Таран розповів, чим загрожує рішення уряду включити тотальне держрегулювання цін на продукти

4 січня 2022, 09:00
Поділіться публікацією:

Держрегулювання цін на низку продуктів, яке запровадив уряд напередодні Нового року, може мати негативні наслідки – продукти можуть зникнути з полиць магазинів та супермаркетів. Як передає видання "Коментарі", таку думку на своїй сторінці в соцмережі Facebook висловив політичний експерт, оглядач Віктор Таран.

Експерт розповів, чому продукти першої необхідності невдовзі можуть зникнути з прилавків магазинів

Батон. Фото: из открытых источников

Зазначимо, одним з недавніх своїх рішень Кабмін запровадив держрегулювання цін на батон і соняшникову олію. Також влада обмежила націнку на хліб житньо-пшеничний та батон у 10%.

Політолог пояснює, що на таке рішення уряд пішов на фоні різкого стрибка цін на газ для виробників. Зростання на енергоносії завжди підтягує зростання цін. Це чудово розуміють в уряді. Тому вирішили зіграти на випередження, але, не передбачивши для бізнесу шляхи, як покрити додаткові витрати.

Віктор Таран зазначає, як показує практика, такі обмеження призводять не до зниження цін, а до зникнення товарів з прилавків.

"Це лише початок. Попереду на нас чекають сюрпризи для виробників молочки. Власне, про цей сценарій писав перед Новим роком... Так буває, коли до влади приходять не спеціалісти із соціалістичними замашками. Рік починається не весело", – наголосив експерт.

Читайте також на порталі "Коментарі" — експерт розповів, чому українцям перед новорічними та різдвяними святами довелося включити тотальний режим економії, відмовившись від покупок смаколиків та солодощів для святкового столу. Незважаючи на ажіотаж за окремими продуктами, довгих черг, як у попередні роки, за делікатесами не спостерігалося.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини