Головна Новини Бізнес економіка Експерти назвали головні загрози відновлення світової економіки
commentss НОВИНИ Всі новини

Експерти назвали головні загрози відновлення світової економіки

Новий штам коронавірусу може стати причиною падіння світової економіки

30 листопада 2021, 12:05
Поділіться публікацією:

Поява штаму Соvid-19, який вже позначили, як "Omicron", викликала хвилю продажів на фінансових ринках. Експерти зазначають, швидше за все, це сталося через побоювання, що новий штам вірусу може сповільнити відновлення економіки в усьому світі. Тим не менше, навіть якщо "Omicron" виявиться не таким небезпечним, як кажуть медики, 2022-й рік, ймовірно, буде важким з економічного погляду, оскільки країни затиснуті між двома грізними економічними силами: посиленням американської грошово-кредитної політики та уповільненням зростання в Китаї. Як передає портал "Коментарі", про це пише рейтингове видання The Economist.

Експерти назвали головні загрози відновлення світової економіки

Світова економіка: Фото з відкритих джерел

Видання зазначає, Америка та Китай нависають над світовою економікою: разом вони становлять 40% світового ВВП за ринковими обмінними курсами. Проте, два економічні гіганти мають тенденцію по-різному впливати на економіку інших країн. Для багатьох країн сильне зростання в Америці – палиця з двох кінців. Експансійний ефект витрат домашніх господарств часто затьмарюється ефектом грошово-кредитної політики з огляду на вирішальну роль долара та казначейських облігацій у світовій фінансовій системі.

Посилення американської грошово-кредитної політики часто пов'язане зі зниженням глобального апетиту до ризику. Потоки капіталу на ринки, що розвиваються, мають тенденцію до зниження; зміцнення долара знижує торгові потоки через роль долара у виставленні рахунків-фактур.

Читайте також на порталі "Коментарі" – у США вводять нові правила – тепер усі дорослі мають отримати бустер.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини