Головна Новини Бізнес економіка Експерти порахували скільки людей позбавить роботи штучний інтелект
commentss НОВИНИ Всі новини

Експерти порахували скільки людей позбавить роботи штучний інтелект

Штучний інтелект може призвести до автоматизації п'ятої частини роботи

28 березня 2023, 14:05
Поділіться публікацією:

Штучний інтелект здатний взяти на себе роботу 300 мільйонів людей у розвинених економіках. Про це повідомляють "Коментарі" із посиланням на висновки експертів інвестиційного банку Goldman Sachs, яких цитує Financial Times.

Експерти порахували скільки людей позбавить роботи штучний інтелект

Штучний інтелект призведе до більшої автоматизації

Масове використання систем на кшталт ChatGPT може призвести до зростання продуктивності, що збільшить щорічний світовий ВВП на 7% протягом 10 років. З іншого боку, це може призвести до масових звільнень. Першими, хто опиниться під загрозою звільнення – юристи та адміністративний персонал.

Проте, за підрахунками дослідників, вже зараз приблизно дві третини робочих місць у США та Європі зазнають певної міри автоматизації за допомогою штучного інтелекту. Як стверджують експерти, у 7% американського персоналу половину обсягу їхньої роботи може забрати штучний інтелект, у 63% працюючих в економіці США штучний інтелект зможе взяти менше половини роботи і 30% ChatGPT не загрожує. Останні переважно зайняті фізичною працею. Втім, їхня робота може бути піддана іншому виду автоматизації.

Тим часом, у Росії вже загрожують знищувати міста Польщі ракетними та авіаційними ударами. Український піхотинець, нагороджений головнокомандувачем за свою мужність, розповів, що йому допомогло вижити у контактному бою.

А британський командир назвав головні переваги танків Challenger перед російськими Т-72.

"Вони можуть вести точний вогонь на ходу і вночі по пересіченій місцевості. Вони можуть нести більше снарядів (50), а Т-72 тільки 30. І вони набагато краще захищені. Challenger 2, ймовірно, отримає чотири-п'ять прямих влучень із Т-72 і виживе, а одне влучання (з Challenger — 2) знищить Т-72", — каже Геміш де Бреттон Гордон.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини