Головна Новини Бізнес економіка Ембарго на нафту і нафтопродукти: як шостий пакет санкції вдарить по РФ та чи виникне дефіцит у ЄС
commentss НОВИНИ Всі новини

Ембарго на нафту і нафтопродукти: як шостий пакет санкції вдарить по РФ та чи виникне дефіцит у ЄС

Шостий пакет санкцій, який включає часткове ембарго на нафту і нафтопродукти

3 червня 2022, 16:39
Поділіться публікацією:

Шостий пакет санкцій проти рф, який ЄС остаточно затвердив 3 червня, боляче вдарить по гаманцю та економіці окупантів. Санкції передбачають часткове ембарго на нафту і нафтопродукти. Про це під час інформаційного телемарафону заявив голова  Комітету Верховної Ради з питань енергетики та житлово-комунальної політики Андрій Герус.

Ембарго на нафту і нафтопродукти: як шостий пакет санкції вдарить по РФ та чи виникне дефіцит у ЄС

Шостий пакет санкцій, включає часткове ембарго на нафту і нафтопродукти (фото з відкритих джерел)

На думку експерта, доходи від продажу нафти і продуктів йдуть на озброєння російської армії.

"Вони однозначно будуть боляче зачіпати. Тому що ми знаємо, що для Росії доходи від експорту нафти та нафтопродуктів формують бюджет і фінансові ресурси, які йдуть на армію і на озброєння РФ", — заявив Герус.

За словами голови  Комітету Верховної Ради з питань енергетики та житлово-комунальної політики Андрія Геруса, рф буде складно продавати нафту в Азію. Адже обмеження, що передбачені у шостому пакеті санкцій, торкнулися страхування суден, що перевозять нафту.
 Голова Інституту публічної політики та консалтингу Сергій Биков заявив, що шостий пакет санкцій нанесе близько 10 млрд доларів збитків країні-терористу.

"Запровадження шостого санкційного пакету ЄС проти Росії, який забороняє морське постачання нафти та нафтопродуктів, нанесе близько 10 млрд доларів збитків країні-терористу. Дві третини російської нафти Євросоюз імпортує саме морем, тож це суттєвий удар по російській спроможності воювати",- заявив експерт.
На думку експерта, ембарго на російську нафту не спричинить дефіцит у Європі, чим скористались би російські пропагандисти та проросійські лобісти у ЄС. Адже Саудівська Аравія може замінити росію у постачанні нафти до Євросоюзу.
"Саудівська Аравія збільшить видобуток нафти, а у росії він знизиться. За оцінками ОПЕК, Саудівська Аравія займає друге місце у світі за обʼємом запасів нафти. Її запаси складають 266 млрд барелів або 16% від усіх світових запасів нафти. Росія, маючи втричі менші запаси нафти, виснажує ресурси із такою самою швидкістю, як і Саудівська Аравія",- наголосив експерт.
Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що чи достатньо США та ЄС підтримують Київ – чого не вистачає для перемоги.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини