Головна Новини Бізнес економіка Енергетична криза: турецька компанія допоможе Україні з плавучими електростанціями
commentss НОВИНИ Всі новини

Енергетична криза: турецька компанія допоможе Україні з плавучими електростанціями

Державна «Енергетична компанія України» підписала з турецькою Karpowership меморандум щодо використання енергокораблів.

26 січня 2023, 17:35
Поділіться публікацією:

Така кооперація має на меті подолати енергодефіцит в Україні, спричинений російськими атаками на критичну інфраструктуру. Про це пишуть "Коментарі" з посиланням на повідомлення прес-служби українського державного енерготрейдера.

Енергетична криза: турецька компанія допоможе Україні з плавучими електростанціями

Фото: ЕКУ


Очікується, що сторони за участі національних та міжнародних організацій розроблять проект фінансування та запуску 500 МВт від енергокораблів. Цього має вистачити, аби забезпечити електроенергією мільйон українських родин. 


Зокрема, передбачається розміщення таких енергокораблів біля берегів Молдови та Румунії, приєднання до їх електромереж та імпорт струму в Україну через міждержавні лінії електропередач. 


Як відомо, Україна зазнала 12 масованих ракетних атак рф, що призвели до пошкодження генеруючої інфраструктури, відтак зріс дефіцит у системі. За словами гендиректора "ЕКУ" Віталія Бутенка, будівництво нових енергоблоків в умовах продовження війни неможливе. Натомість дуже важливо, що турецька суднобудівна компанія пропонує швидке рішення для розгортання нових генеруючих потужностей. 


Турецькій Karpowership належить флот із 36 енергокораблів, які можна менш ніж за місяць під‘єднати безпосередньо до електромереж країн, використовуючи діючу інфраструктуру, із мінімальними втручаннями до неї. Судна компанії працюють на різних видах палива, природному газі/скрапленому природному газі, рідкому паливі з низьким вмістом сірки, тож завдають не значного впливу довкіллю. Karpowership працює у 13 країнах, у тому числі по всій Африці, у Новій Каледонії та Бразилії, і веде переговори з кількома європейськими країнами про постачання до 2 ГВт електроенергії від енергокораблів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини