Головна Новини Бізнес економіка Енергетична криза відступає: газ рекордно подешевшав
commentss НОВИНИ Всі новини

Енергетична криза відступає: газ рекордно подешевшав

Ф’ючерси на європейський природний газ опустилися нижче 50 євро за мегават-годину. Це вперше за понад 17 місяців.

18 лютого 2023, 20:51
Поділіться публікацією:

Ф’ючерси впали більш, ніж на 80%, порівняно з серпневим піком, коли скорочення поставок газу Росією вдарили по Європі. Про це пише Bloomberg.

Енергетична криза відступає: газ рекордно подешевшав


Зміна тренду пов’язана з відносно м’якою погодою, спробами скоротити споживання палива та потужними надходженнями зрідженого природного газу зі США та Катару.


Наразі високі рівні у резервах є підставою для оптимізму, що регіон зможе пережити цю та наступну зиму. Оскільки звичні обсяги газу з Росії зараз відсутні, європейські країни, схоже, пристосувалися, зазначає видання.


Однак деякі аналітики сумніваються, чи збережеться зниження цін. З наближенням кінця зими та зниженням попиту на опалення нижчі ціни можуть зробити газ більш вигідним для виробництва електроенергії в Європі, ніж такі альтернативи, як вугілля. Ціни також можуть зрости, якщо холодна погода триватиме до кінця зими або якщо будуть перебої з поставками. 


Раніше ми писали, що Єнс Столтенберг, генсек НАТО, назвав перемогу Путіна найбільшим ризиком і закликав союзників активізуватися у допомозі Україні. Він вкотре закликав партнерів активніше включитися на підтримку України, надавши їй усе необхідне озброєння. Тільки так Україна зуміє перемогти та відстояти свій суверенітет у Європі. При цьому Єнс Столтенберг поспішив заспокоїти тих, хто досі вважає, що посилення військової підтримки України може спровокувати ескалацію. Тим, хто хвилюється потрібно розуміти, що безризикових варіантів просто не існує. Але найбільшим ризиком є перемога Путіна, переконаний він.


Джерело: https://www.bloomberg.com/news/articles/2023-02-17/european-gas-falls-below-50-as-historic-energy-crisis-recedes



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини