Головна Новини Бізнес економіка Енергетична криза загроза для світової економіки - МЕА
commentss НОВИНИ Всі новини

Енергетична криза загроза для світової економіки - МЕА

Очікують, що глобальна енергетична криза збільшить попит на нафту до 500 тис. барелів на день

14 жовтня 2021, 23:53
Поділіться публікацією:

Енергетична криза може загрожувати відновленню світової економіки, повідомляють у  Міжнародному енергетичному агенстві. На щомісячний звіт МЕА посилається Reuters.

Енергетична криза загроза для світової економіки - МЕА

Видобуток нафти, фото Reuters

Очікують, що глобальна енергетична криза збільшить попит на нафту до 500 тис. барелів на день. Це у свою чергу може прискорити інфляцію та уповільнити відновлення світу від пандемії коронавірусу. 

"Вищі ціни на енергоносії також посилюють інфляційний тиск, який разом з відключенням електроенергії може призвести до зниження промислової активності та уповільнення відновлення економіки", — йдеться у звіті Міжнародного енергетичного агенства. 

Як наслідок, прогнозується, що світовий попит на нафту в наступному році відновиться до рівня до пандемії. Зростання попиту в минулому кварталі призвело до найбільшого за вісім років залучення запасів нафтопродуктів. Також, за повідомленнями агенства, існує невиправдано високий попит на мазут для електростанцій у ряді країн, таких як Китай, Японія, Пакистан, Німеччина та Франція. 

Тим часом МЕА підрахувала, що група виробників ОПЕК+ має намір у четвертому кварталі цього року перекачати на 700 тис.  барелів на добу нижче очікуваного попиту на нафту. Це означатиме, що попит випереджатиме пропозицію, принаймні до кінця 2021 року.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у  Китаї зростає криза постачання електроенергії. Зокрема, припинено забезпечення електрики в будинки, а заводи істотно скоротили своє виробництво. Проблеми з електроенергією почалися ще в червні, проте ситуація все погіршується. Серед основних причин — рекордні ціни на вугілля і газ, в результаті чого генеруючі компанії уповільнюють виробництво та екологічні цілі щодо викидів. 




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини