Головна Новини Бізнес економіка Енергетична незалежність: у Раді розповіли, як збільшити видобуток газу в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Енергетична незалежність: у Раді розповіли, як збільшити видобуток газу в Україні

Андрій Герус розповів, як збільшити видобуток газу в Україні

21 квітня 2022, 23:03
Поділіться публікацією:

Енергетична незалежність: у Раді розповіли, як збільшити видобуток газу в Україні

Видобуток газу в Україні (фото з відкритих джерел)

Україні вкрай важливо зміцнити свою енергетичну незалежність, особливо під час повномастабного вторгнення росії. У Верховні Раді України знають, як це зробити, зокрема, голова комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Андрій Герус заявив про необхідність збільшення видобутку українського газу та імпорту з Європи. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на заяву політика під час національного телемарафону.

Народний депутат України, екперт в галузі енергетики, голова комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Андрій Герус назвав дві важливі речі, що допоможуть зміцнити енергетичну незалежність України.

"Нам потрібно дві речі. Потрібно збільшувати український газовидобуток, і потрібно збільшувати мережі або пропускну спроможність з європейськими країнами для того, щоб у нас був і внутрішній видобуток, і, в разі потреби, в нас був імпорт газу з Європи",- заявив нардеп.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що у Румунії заявили, що видобудуть перші об'єми газу вже цього року.Влада Румунії заявила про очікування щодо добування природного газу з шельфу Чорного моря в 2022 році. За словами прем'єр-міністра Ніколае Чуки, країна може отримати перші обсяги газу власного видобутку з родовищ на шельфі Чорного моря влітку. Повідомляється, що за даними геологічної розвідки, родовище може давати один мільярд кубометрів газу в рік. Поклади природного газу по так званому периметру Caragele оцінюються приблизно в 30 мільярдів кубометрів, периметру Neptun Deep становить 42-84 мільярди кубометрів. Орієнтовні запаси в периметрі Мідії становлять приблизно 20-30 млрд. куб.
 

 
 




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини