Головна Новини Бізнес економіка єРобота: названо переможців програми «Власна справа»
commentss НОВИНИ Всі новини

єРобота: названо переможців програми «Власна справа»

У межах дванадцятої хвилі реалізації програми 626 підприємців отримають мікрогранти.

27 грудня 2022, 14:25
Поділіться публікацією:

Загальна сума, яка спрямовується на видачу грантів — 148,3 млн гривень.  У такий спосіб буде створено 1419 нових робочих місць.  Про це повідомляє пресслужба Міністерства економіки України. 

єРобота: названо переможців програми «Власна справа»

Фото: https://pixabay.com/


За словами першого віцепрем'єр-міністра — Міністра економіки України Юлії Свириденко, грантова програма мікрокредитування "Власна справа" дає можливість підприємцям отримати мікрогранти на започаткування або розширення власного бізнесу на суму до 250 тисяч гривень. Головна умова, яку висуває держава, надаючи кошти, — створення нових робочих місць.


Серед переможців дванадцятої хвилі програми найбільше підприємців, які займаються оптовою та роздрібною торгівлею — 192; задіяні у переробній промисловості — 103 та надають послуги щодо тимчасового розміщування — 79. 


Найбільша кількість переможців, які отримають гранти у межах цієї хвилі — зі Львівської (113 осіб) та Рівненської (68 осіб) областей, а також з міста Києва (61 особа). У відомстві також уточнили, що з початку реалізації програми “Власна справа” загалом було видано грантів на суму близько 776,8 млн гривень для 3321 підприємця. У Міністерстві економіки очікують, що завдяки реалізації ініціативи буде створено 8313 нових робочих місць.


Раніше ми писали про те, які обставини впливають на призначення субсидій і про які слід повідомити працівників Пенсійного фонду. Зокрема, це придбання права власності на транспортний  засіб, крім мопеда та причепа, на житло в місті чи селищі міського типу (нерухомість, що знаходиться в сільській місцевості, на право отримання субсидії не впливає), а також коли здійснена операція з купівлі безготівкової та/або готівкової іноземної валюти, банківських металів на загальну суму, що перевищує 50 тис. грн (мається на увазі не разова купівля, а всі операції протягом 12 місяців). 




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини