Головна Новини Бізнес економіка ЄС та G7 обговорюють обмеження цін на російський дизель: деталі дискусії
commentss НОВИНИ Всі новини

ЄС та G7 обговорюють обмеження цін на російський дизель: деталі дискусії

ЄС пропонує встановити ціну на рівні $100 за барель, а G7 - $110

29 січня 2023, 10:22
Поділіться публікацією:

Європейська комісія розглядає ідею введення цінової стелі на російський дизель на рівні $100 за барель, тим часом країни G7 підтримують вищу межу — $110 за барель. Про це пишуть "Коментарі" з посиланням на Bloomberg. 

ЄС та G7 обговорюють обмеження цін на російський дизель: деталі дискусії


Видання зазначає, що встановлення граничної ціни гарантуватиме збереження світових поставок, обмежуючи негативний ефект від ембарго на імпорт пального з Росії, що почне діяти з 5 лютого. Очікується, що порогові значення на дизель та мазут будуть введені з цієї дати, коли ЄС заборонить майже весь імпорт російських нафтопродуктів у відповідь на вторгнення російської армії в Україну. 


У статті зазначається, що Єврокомісія хоче встановити ліміт у $100 для дизельного палива, яке торгується з надбавкою до сирої нафти. В той же час для мазуту буде запроваджено нижчий поріг — у $45. Проте цифри ще не остаточні. У G7 наполягають на вищих цінах через побоювання, що занизький рівень може викликати перебої з постачанням палива в Європу. 


Продовження дискусій має на меті збалансувати дві цілі: обмежити дохід рф та уникнути стрибків цін або дефіциту ключових продуктів на світовому ринку. 


Видання зазначає, що ЄС має погодити граничні ціни одноголосно, а G7 — затвердити. Bloomberg звертає увагу, що основні ф’ючерсним на дизельне паливо торгуються на рівні $130 за барель у північно-західній Європі. 


Як відомо, сенс граничних цін на російські нафтопродукти у тому, що європейські фірми не можуть надавати страхові та фінансові послуги для транспортування російського палива, якщо воно не буде продано нижче стелі цін. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини