Головна Новини Бізнес економіка Єврокомісія випустить цінні папери на 10 млрд євро для підтримки України
commentss НОВИНИ Всі новини

Єврокомісія випустить цінні папери на 10 млрд євро для підтримки України

Єврокомісія оцінила фінансові потреби України у 15 мільярдів євро

10 травня 2022, 11:34
Поділіться публікацією:

Європейська комісія (ЄК) має намір випустити нові боргові папери Євросоюзу для покриття короткострокових фінансових потреб України протягом наступних трьох місяців.

Єврокомісія випустить цінні папери на 10 млрд євро для підтримки України

Єврокомісія задля фінансової допомоги Україні планує випустити боргові папери на основі гарантій, наданих країнами ЄС. Фото: Pixabay

Як повідомляє Politico з посиланням на свої джерела в дипломатичних колах, Єврокомісія оцінила фінансові потреби України в 15 мільярдів євро, тобто щомісяця нашій країні потрібно п'ять мільярдів євро.

У виданні зазначають, що до цієї суми входять виплати зарплат та пенсій, допомога тимчасово переміщеним особам та інші витрати, пов'язані з війною.

За даними Politico, третина цієї суми – п'ять мільярдів євро – пообіцяли надати Сполучені Штати Америки. Таким чином, Україні потрібно ще 10 мільярдів євро.

Дипломати заявили, що Європейська комісія має намір вирішити цю проблему шляхом випуску боргових паперів на основі гарантій, наданих країнами Євросоюзу. Такий план залучення грошей аналогічний до програми SURE, яка використовувалася під час пандемії для збору коштів для тимчасових безробітних.

При цьому ЄК заявила про необхідність отримання гарантій на 25 мільярдів євро, що дозволить додатково залучити для України до 100 мільярдів євро.

Деякі держави, серед яких – Німеччина, Австрія та Греція – запропонували Євркомісії надати альтернативні варіанти фінансування перед презентацією свого плану 18 травня. Президент Франції хоче винести це питання на обговорення глав держав та урядів наприкінці травня.

Нагадаємо, 27 квітня Європейська комісія висунула пропозицію звільнити українських експортерів на рік від імпортних мит.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини