Головна Новини Бізнес економіка Фармацевтична галузь України перегнала за продуктивністю ІТ-сферу
commentss НОВИНИ Всі новини

Фармацевтична галузь України перегнала за продуктивністю ІТ-сферу

Фармацевтична сфера України випереджає показники галузей ІТ та металургії

3 липня 2020, 18:21 comments1350
Поділіться публікацією:

Фармацевтична галузь України перевищила продуктивність сфери інформаційних технологій, якщо порівнювати їх за доданої вартістю, створеною одним працівником. Про це повідомив голова ради директорів Darnitsa Group Дмитро Шимків на своїй сторінці в Facebook.

Фармацевтична галузь України перегнала за продуктивністю ІТ-сферу

Згідно із даними Держстату, додана вартість, створена одним співробітником у фармацевтичній сфері, становить 1,160 млн грн. Тоді як в IT-сфері ця сума сягає менше – 840 тисяч грн, а в металургії ще нижче – 370 тисяч грн.

Як зазначив Шимків, сфери ІТ та фармринку розвиваються за подібним сценарієм, а фармацевтична галузь сьогодні має ті самі темпи росту та перспективи, як ІТ у середині 90-х.

Нагадаємо, Верховна Рада України ухвалила закон, який має допомогти скасувати корупційні прогалини в фармацевтичній сфері та прибрати зайву бюрократію у виробництві ліків.

Раніше повідомлялося, що за останні роки на фармацевтичному ринку України стали частіше виявляти ліки, ввезені контрабандою. Про жахливі масштаби фальсифікату та підробок звітували в РНБО.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини