Головна Новини Бізнес економіка ФДМ провів ротації у правлінні ОГХК
commentss НОВИНИ Всі новини

ФДМ провів ротації у правлінні ОГХК

На початку квітня керівництво Кабінету Міністрів України та Фонду держмайна провело ротацію топ-менеджменту ОГХК. Замість Єгора Перелигіна в.о. голови правління призначено Владислава Іткіна

20 квітня 2022, 12:20
Поділіться публікацією:

Як передає портал "Коментарі", раптовість та непублічність такого кадрового рішення обумовлена тим, що попередній голова правління не виправдав покладеної довіри та допустив низку суттєвих прорахунків у роботі – пишуть "Економічні Новини".

ФДМ провів ротації у правлінні ОГХК

На ОГХК знову змінився ТОП-менеджмент. Фото: з відкритих джерел


За словами видання, екс-глава держкомпанії створював режим сприяння для трейдерів, які постачали продукцію на підсанкційні території – "Estream" (Естонія), "Sic Luceat Lux" (Угорщина) та "Grover Metalloys" (UK). Вказаним компаніям Перелигін надавав необґрунтовані преференції на шкоду великим легальним експортерам, а також інтересам національної безпеки. Показово, що після вимушеного місячного простою в лютому перші березневі відвантаження продукції ОГХК були на користь трейдерів з явними зв'язками на території РФ і тривали ці поставки навіть у період активних бойових дій – зазначають автори статті.


Так, компанія Estream (Естонія) має явний зв'язок із компанією "Літпром" із Санкт-Петербурга. Керує компанією "Estream" громадянин Росії Булохов Олександр, а його батько – Булохов Микола, є директором "Літпрому".


Компанія "Sic Luceat Lux" (Угорщина) має всі фіктивні ознаки. Її основними контрагентами та вантажоодержувачами у 2021-2022 р.р. значаються ТОВ "Редметконцентрат" (Москва), ТОВ "Нерудна компанія" (Білгород), ТОВ "Мінко Рус" (Білгород) та ін.

розслідування НАБУ , а також пов'язана з діяльністю офшорних компаній "Bolwerk" та "Defessa", які злочинним шляхом заволоділи коштами ОГХК у розмірі 38 млн доларів. Крім того, "Glover Metalloys" була помічена в реалізації нелегальних схем постачання продукції Демуринського ГЗК споживачам з РФ, зокрема філіям російської держкорпорації "ВСМПО-Авісма", що має безпосереднє відношення до ОПК РФ .

Без серйозного лобізму та стороннього втручання "Estream", "Sic Luceat Lux" і "Glover Metalloys" ніколи не пройшли б внутрішні процедури контролю та моніторингу контрагентів, що діють на ОГХК, такі як комплаєнс, Performance Bond та ін. – вважають журналісти видання та висловлюють надію , Що радикальна і блискавична реакція влади на цілком очевидні ознаки зловживань стануть звичайною державною практикою, а не лише екстреним заходом воєнного часу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини