Головна Новини Бізнес економіка Федоров розповів, скільки воєнних облігацій придбали українці в “Дії”
commentss НОВИНИ Всі новини

Федоров розповів, скільки воєнних облігацій придбали українці в “Дії”

Купівля цінних паперів у застосунку “Дія” звільнена від комісій, наголосив міністр

12 січня 2023, 11:45
Поділіться публікацією:

Українці придбали в “Дії” понад 250 тисяч військових облігацій. Таким чином українці підтримали армію на майже 250 мільйонів гривень. Про це пишуть “Коментарі” з посиланням на міністра цифрової трансформації Михайла Федорова у соцмережі Telegram. 

Федоров розповів, скільки воєнних облігацій придбали українці в “Дії”

Фото: https://pixabay.com/


“Зброя, каски, бронежилети, техніка, медикаменти. Все для захисту життів військових та якнайшвидшої деокупації Донецька, Маріуполя, Севастополя, Енергодара й інших тимчасово окупованих міст”, — написав він.


Міністр цифрової трансформації також підкреслив, що купуючи воєнні облігації в “Дії”, громадяни звільняються від додаткової комісії продавцю або податку з отриманого доходу. 


“Кожна облігація — це інвестиція в поразку росії, допомога військовим та підтримка для економіки України”, — резюмував Федоров. 


Раніше ми писали, що, згідно з даними, оприлюдненими Міністерством фінансів, від продажу півторарічних облігацій внутрішньої державної позики вдалося залучити в бюджет одразу 20,54 мільярда гривень під 19,24% річних. Йдеться про наразі єдиний випуск бенчмарк-ОВДП, які Нацбанк дозволив банкам включати в покриття обов’язкових резервів з 11 січня. Загалом на останньому аукціоні Міністерство фінансів змогло залучити до держбюджету 23,52 мільярди гривень (у еквіваленті) з продажу військових облігацій уряду. 


Національний банк України надав можливість банкам покривати до 50% від загального обсягу обов'язкових резервів за рахунок облігацій внутрішньої державної позики. За оцінками НБУ, такий крок сприятиме активнішій участі банків на первинному ринку ОВДП та уникненню відповідно емісійного фінансування дефіциту бюджету у 2023 році, а також абсорбції частини вільної ліквідності банківської системи. Відповідні зміни ухвалені рішенням Правління Національного банку України, що набирає чинності з 10 січня 2023 року.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: ">
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини