Головна Новини Бізнес економіка Україна щорічно втрачає 40 млрд через податкові скручування, що покриваються головою ДФС - ЗМІ
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна щорічно втрачає 40 млрд через податкові скручування, що покриваються головою ДФС - ЗМІ

Журналісти у своїх розслідуваннях заявляють, що Михайло Титарчук може бути причетним до блокування роботи українських компаній.

3 грудня 2021, 18:21
Поділіться публікацією:

Нинішній керівник ДФС, який раніше обіймав посаду заступника, може бути причетними до "незаконної діяльності та   корупційних схем". Про це пише "Обозреватель" із посиланням на журналістське розслідування.

 Україна щорічно втрачає 40 млрд через податкові скручування, що покриваються головою ДФС - ЗМІ

Журналісти пишуть про корупцію ДФС ( фото з відкритих джерел)

За інформацією журналістів, він може бути причетним до "блокування податкових накладних компанія, а також курування податкового скручування", яке паралізує роботу багатьох підприємств.

"Схема чиновника працює таким чином: підприємство з надуманих підстав отримує відмову в реєстрації податкових накладних, у зв'язку з чим фактично паралізується його господарська діяльність. Після зупинки роботи підприємства, "посередниками" чиновника виставляються "умови" — заплатити йому 2% від обороту компанії. Після оплати даної суми, податкові накладні успішно розблокуються Департаментом електронних сервісів ДПС", — розповідає видання.

Як приклад видання наводить кілька компаній, які, незважаючи на виграні суди, кілька років очікують на законне розблокування податкових накладних. При цьому від працівників податкової немає відповіді не лише на запити підприємства, а й на листи виконавчої служби, отримані два тижні тому.

Крім іншого, пишуть журналісти, все частіше з'являється інформація про те, що чиновник "підсів і на іншу досить прибуткову тему — "скручування".

"Завдяки цій схемі підприємства у податкових накладних перетворюють цигарки та тушки курей — на соняшникову олію, а автомобільні інструменти перетворюються на будівельно-монтажні роботи та фарбування металевих конструкцій. Після "скрутки" підприємство оформляє податковий кредит на мільйони гривень, а ДФС – без питань цей кредит виплачує", — йдеться у матеріалі.

"Останні опубліковані розслідування дають підстави припускати, що "скрутки", призвели до втрат бюджету на суму майже 42 млрд гривень (або $1,5 млрд)", — резюмує видання.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини