Головна Новини Бізнес економіка Глава правління «Нафтогазу»: зростання ціни на газ пов'язана з ринковою тенденцією
commentss НОВИНИ Всі новини

Глава правління «Нафтогазу»: зростання ціни на газ пов'язана з ринковою тенденцією

За словами глави НАК "Нафтогаз" тенденція на світовому ринку така, що влітку ціна на блакитне паливо падає, а в сезон більшого вживання - піднімається

1 вересня 2020, 20:15
Поділіться публікацією:

Газопостачальна компанія "Нафтогаз України" анонсувала підвищення ціни  на природний газ для побутових клієнтів у вересні 2020 року. Про причини підвищення цін блакитне паливо розповідав глава "Нафтогазу" Андрій Коболєв. Про це повідомляє "РБК-Україна" з посиланням на ефір телеканалу "Україна-24".

Глава правління «Нафтогазу»: зростання ціни на газ пов'язана з ринковою тенденцією

Фото: прес-служба Нафтогаза

 У своєму виступі чиновник посилається на світові ринкові тенденції.

"Щорічно ціна влітку провалюється дуже низько, як правило, і підростає до зими — на сезон великого споживання. Бувають винятки, але загальні тенденції — провал влітку і підйом взимку. Це відбувається і зараз, так працює ринок", — відзначає Коболєв.

Також глава НАК "Нафтогаз" додав, що український ринок є частиною європейського.

"Глобально Україна йде в фарватері європейського ринку газу. Якщо він зростає, то український ринок теж зростає", — підкреслив Коболєв.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що "Нафтогаз" підняв ціну газу для населення. Природний газ для побутових клієнтів у вересні коштує в півтора рази вище, ніж в серпні — на рівні 4,70 грн / куб. м з ПДВ і без урахування вартості доставки, тобто блакитне паливо у вересні подорожчало на 1460 гривень у порівнянні з літніми місяцями.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини