Головна Новини Бізнес економіка Голова Суецького каналу каже, що втрати від блокування можуть досягти 1 млрд доларів
commentss НОВИНИ Всі новини

Голова Суецького каналу каже, що втрати від блокування можуть досягти 1 млрд доларів

Водолази вирушили перевірити корпус корабля Ever Given, поки він стоїть на якорі в районі Гірких озер

1 квітня 2021, 01:30
Поділіться публікацією:

Голова Адміністрації Суецького каналу заявив в середу в інтерв'ю єгипетському телеканалу Sada El-Balad TV, що втрати і збитки від виниклої в каналі блокади можуть скласти близько 1 мільярда доларів. Про це пише Reuters.

Голова Суецького каналу каже, що втрати від блокування можуть досягти 1 млрд доларів

Суецький канал. Фото: Suez Canal Authority / AP

"Сума збитку і втрат, а також скільки спожили земснаряди, буде підрахована. Оцінки можуть досягти мільярда доларів або навіть більше", — зазначив Осама Рабі.

Відзначимо, водолази в середу оглянули корпус контейнеровоза Ever Given, який сів на мілину і зупинив міжнародну торгівлю через Суецький канал. Ведучий слідчий капітан Сайед Ши повідомив агентству Reuters, що розслідування  охоплюватиме вивчення морехідних якостей судна і дій його капітана.

Нагадаємо, шестиденна блокада Суецького каналу призвела до серйозних порушень глобального ланцюжка поставок після того, як 400-метровий корабель застряг по діагоналі в південній частині каналу — найкоротшого судноплавного шляху між Європою та Азією.

Управління Суецького каналу заявило в середу, що судноплавство повернулося до нормального рівня, і в цілому 81 судно пройшло через канал.

Єгипетські льотні агентства повідомили в середу, що в цілому 163 судна пройшли через Суецький канал з моменту його повторного відкриття і що зараз 292 судна знаходяться в очікуванні.

SCA запланувала прискорити процес проходження каналу і заявила, що сподівається на усунення відставання судів від графіка до кінця тижня.

Блокування каналу, як очікується, викличе шквал страхових вимог, а лондонська Lloyd's очікує великих збитків, які можуть перевищити 100 млн дол.

Японський власник Ever Given заявив, що не отримував жодних претензій чи судових позовів з приводу блокування.

Нагадаємо, рух в Суецькому каналі відновився.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини