Головна Новини Бізнес економіка Головний вагнерівець поповнив статки $250 мільйонами на родовищах Африки та Азії
commentss НОВИНИ Всі новини

Головний вагнерівець поповнив статки $250 мільйонами на родовищах Африки та Азії

Засновник російської ПВК “Вагнер” Євгеній Прігожин заробив більш ніж 250 млн доларів доходу за останні чотири роки від видобутку нафти, газу, а також алмазів і золота в країнах Азії та Африки.

21 лютого 2023, 12:41
Поділіться публікацією:

Санкції США та перебування в розшуку ФБР не завадили головному вагнерівцю заробляти ренту в таких країнах, як Судан і Сирія. Про це пише “Економічна правда” з посиланням на розслідування Financial Times.

 Головний вагнерівець поповнив статки $250 мільйонами на родовищах Африки та Азії

Євгеній Прігожин. Фото: https://news.liga.net/


Як відомо, найманців "Вагнер" звинувачують у вбивствах, тортурах і зґвалтуваннях майже в кожній країні, де працювала ця ПВК.


Як пише ЗМІ, у 2018 році США ввели санкції проти підконтрольної Прігожину Evro Polis, яка отримала концесії від президента Сирії Башара Асада в обмін на те, що найманці "Вагнера" звільняли нафтові родовища від ІДІЛ під час громадянської війни в країні.


“Звітність Evro Polis показує, що санкції мали обмежений вплив на її діяльність: у 2020 році компанія продовжувала генерувати продажі на суму 134 млн доларів, а чистий прибуток того року становив 90 млн доларів”, — пише видання. 


При цьому за два місяці до вторгнення рф в Україну компанія мала 92 млн “зелених” готівкою на своєму балансі.


Це не єдина компанія Євгена Прігожина, якій санкції не заважають працювати. Наприклад, M Invest, що спеціалізується на видобутку золота в Судані, попри обмеження уряду Сполучених Штатів у 2020-му, у 2021-му  заробила 2,6 млн доларів. 


Раніше ми писали, що у Верховній Раді планують запровадити відкриті конкурси на керівні посади Митниці та Податкової із залученням міжнародних експертів (за прикладом НАБУ, САП, НАЗК). Видання "Коментарі" запитали думку експертів з цього приводу. На думку голови ради Інституту податкових реформ, віце-президентки в Асоціації платників податків України Олени Хотенко, запропоновані зміни – це мрія багатьох аналітичних центрів та асоціацій. Якщо це станеться, то стане фактично першим кроком для перебудови та позитивних змін у Податковій та Митній. У той же час, продовжує експерт, лише зміна призначення керівництва не вирішить проблем цих двох відомств, що накопичилися. Вже багато років та ж Митниця, роблячи гучні заяви щодо позитивних перетворень, по суті, таких не робила.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини