Головна Новини Бізнес економіка Google та Meta (Facebook) готують новорічний сюрприз: нововведення торкнеться українських рекламодавців
commentss НОВИНИ Всі новини

Google та Meta (Facebook) готують новорічний сюрприз: нововведення торкнеться українських рекламодавців

Світові інформаційні компанії вирішили покращити своє фінансове становище

25 грудня 2021, 14:10
Поділіться публікацією:

З 1 січня 2022 року Google та Meta (Facebook) будуть збирати з українських рекламодавців ПДВ. Як повідомляє glavcom.ua, йдеться про тих, хто зареєстрований в Україні та які розраховуються за рекламні послуги кредитною карткою. А також мають податковий статус "Фізична особа" або "Приватний підприємець" і при цьому не зареєстровані як платник ПДВ.

Google та Meta (Facebook) готують новорічний сюрприз: нововведення торкнеться українських рекламодавців

Google и Meta (Facebook) - фото із karpat.in.ua

Google

У компанії Google анонсували, що розмір податку складатиме 20%. Нововведення не вплине на клієнтів зі статусом "Юридична особа". Додати або оновити свій податковий статус на обліковому записі Google Ads можна один раз, нагадали в компанії.

Facebook

Facebook також запроваджує оподаткування для українців з 1 січня 2022 року та почне стягувати 20% ПДВ із продажу реклами всім рекламодавцям в Україні. Це стосуватиметься всіх, у кого країна бізнес- або персональної адреси встановлена як "Україна", і хто не підтвердив, що є зареєстрованою юридичною особою або приватним підприємцем, і самі додали номер платника ПДВ у свій рекламний обліковий запис Facebook. ПДВ додаватиметься до рахунків за рекламу автоматично за ставкою 20%.

Українських користувачів про таке нововведення сповістили у спеціальних листах на електронну пошту.

"На виконання місцевого законодавства в Україні Google починає стягнення 20% ПДВ із цифрових сервісів для індивідуальних користувачів та підприємців в Україні, які не зареєстровані як бізнеси. Якщо у Вас є бізнес-аккаунт, це означає, що ви використовуєте його в комерційних цілях від імені , зареєстрованої юрособи… у такому разі від вас не потрібні додаткові дії. За умовами використання Google Cloud для бізнесу, ви будете самі відповідати за оцінку та виплату будь-яких податків в Україні", – йдеться у листі від Google

Раніше інформаційний портал "Коментарі" повідомляв, що з 1 січня 2022 року зміниться тариф на розподіл газу для українців.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Теги:
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини