Головна Новини Бізнес економіка Готівковий курс долара стабілізується: у НБУ розповіли про ситуацію на валютному ринку
commentss НОВИНИ Всі новини

Готівковий курс долара стабілізується: у НБУ розповіли про ситуацію на валютному ринку

НБУ заморозив курс долара та євро до кінця війни

12 квітня 2022, 13:44
Поділіться публікацією:

З початку війни українці продали набагато більше валюти, ніж купили. Різниця складає понад 350 мільйонів доларів. Як повідомляють "Коментарі", про це пише GMS Info з посиланням на інформацію Нацбанку.

Готівковий курс долара стабілізується: у НБУ розповіли про ситуацію на валютному ринку

Долари - фото з відкритих джерел

Готівковий курс, який на початку війни складав 40 гривень за долар і більше, на сьогоднішній день опустився до близько 30 гривень. Тобто він максимально наблизився до офіційного курсу, який зафіксував НБУ.

Щодо європейської валюти, то в обмінниках за неї просять 34 гривні за євро. При цьому офіційний курс НБУ складає 31,77 гривні за євро.

Відомо, що українці продали долари та євро під час війни, тим самим наситивши внутрішній ринок іноземною валютою, що знизило її фактичну вартість.

"З огляду на позитивну курсову тенденцію в Національному банку вже навіть почали задумуватися про часткове послаблення валютних обмежень. Ці послаблення будуть здійснюватися у дуже повільному темпі, щоб не порушити стабільності банківської системи. Проте цілком можливо що українці вже незабаром зможуть офіційно купувати в банку долари та євро, нехай і в обмеженій кількості, однак за цілком доступним курсом", — зазначає видання.

Як повідомляли раніше "Коментарі", Росія планує теракти на своїй території для нагнітання антиукраїнської істерії. Росія планує емоційно сколихнути своїх громадян і налаштувати їх ще більше проти українського народу. Росія в разі теракту звинуватить Україну, зокрема добровольчі батальйони ЗСУ, які начебто готують наступ, щоб помститися за звірства окупантів у Бучі та Краматорську.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини