Головна Новини Бізнес економіка Грант для молоді: як отримати до 150 тисяч гривень на власний бізнес через «Дія»
commentss НОВИНИ Всі новини

Грант для молоді: як отримати до 150 тисяч гривень на власний бізнес через «Дія»

Молодь може отримати грант на власний бізнес

сьогодні, 13:06
Поділіться публікацією:

Молоді підприємці України отримали унікальну можливість запустити власну справу за допомогою грантової підтримки від держави. Через портал "Дія" можна подати заявку на отримання гранту до 150 тисяч гривень, якщо вам до 25 років. Програма спрямована на стимулювання підприємницької активності серед молоді, що дозволяє легко розпочати бізнес і не вимагає створення робочих місць. Про це повідомляє Міністерство економіки України.

Грант для молоді: як отримати до 150 тисяч гривень на власний бізнес через «Дія»

Додаток "Дія". Фото з відкритих джерел

Як отримати грант на власну справу

Молоді люди віком до 25 років вже мають можливість подавати заявки на гранти до 150 тисяч гривень для відкриття бізнесу в межах державної програми "Власна Справа". Ця послуга доступна на порталі "Дія".

"Створюємо умови для того, аби молодь могла реалізувати свої бізнес-ідеї. Гранти для молоді у межах програми "Власна Справа" вже доступні через портал Дія. Якщо вам до 25 років, подавайте заявку на програму та отримуйте до 150 тис. грн на свій бізнес. Грант для молоді не має вимоги створення нових робочих місць. Після ухвалення позитивного рішення щодо виділення гранту, лише необхідно відкрити ФОП", — наголосила Юлія Свириденко.

Процес подачі заявки максимально простий — потрібно зайти на портал "Дія" у розділ "Грант на власну справу" та заповнити необхідну інформацію онлайн.

Через три роки підприємці, які отримали грант, матимуть можливість подати заявку на новий грант до 250 тисяч гривень, але за умови створення щонайменше двох робочих місць.

Програма "Власна Справа" успішно діє вже понад два роки. За цей час підприємці отримали понад 20 тисяч грантів на загальну суму майже 5 мільярдів гривень.

Додаткова інформація

Програма "Власна Справа" дозволяє отримати мікрогрант від 50 до 250 тисяч гривень. Ці кошти можна використовувати на закупівлю обладнання, матеріалів, лізинг або оренду приміщення. Подати заявку можуть як діючі підприємці, так і новачки. Сума гранту понад 75 тисяч гривень вимагає створення 1-2 робочих місць, залежно від розміру фінансування.

Заявки на отримання гранту подаються через портал "Дія" разом із бізнес-планом, а адмініструє програму Державна служба зайнятості.

Програма є частиною урядового проєкту "єРобота", який спрямований на розвиток підприємництва та створення нових робочих місць в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини