Головна Новини Бізнес економіка Громади отримають компенсацію комунальних витрат, українці - грошову допомогу через Дію
commentss НОВИНИ Всі новини

Громади отримають компенсацію комунальних витрат, українці - грошову допомогу через Дію

Як отримати компенсацію та грошову допомогу від уряду в період воєнного стану

13 березня 2022, 10:37
Поділіться публікацією:

Громади отримають компенсацію комунальних витрат, українці - грошову допомогу через Дію

Фото ілюстративне / Pixabay

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2022 року громади, які приймають біженців з зон бойових дій, маю право подавати заяву на компенсацію комунальних витрат. Мова йде про громади, що надали безкоштовний прихисток переселенцям у будівлях, приміщеннях комунальної форми власності. Влада виплачуватиме компенсацію витрат на тепло-, водопостачання, водовідведення, газопостачання, придбання матеріалів для опалювання приміщень.

Очільники громад мають подати заяву до військової адміністрації. Разом з заявами надати чеки або скани, які підтверджують оплату комунальних послуг не пізніше третього робочого дня після звітного місяця. Заяви будуть збирати в Мінрегіоні та надавати акт уряду про виділення коштів.

Такі відшкодування на компослуги будуть нараховані з квітня за березень 2022 року, Тобто на початку квітня громади зможуть подавати заявки на відшкодування витрат за оплату комунальних послуг, розповів міністр Олексій Чернишов.

В Міністерстві цифрової трансформації розповідають, що  вже отримано 2 млн заявок на виплату 6500 грн єПідтримки за 4 дні. Гроші можуть отримати всі наймані працівники, за яких сплачується ЄСВ та ФОП усіх груп з населених пунктів, де активно ведуться бойові дії.

Для подачі заявки оформте спеціальну картку в одному з банків-партнерів, якщо ще не отримали. В Дії натисніть Послуги — єПідтримка — Отримати допомогу. 6500 українці можуть витрачати на власні потреби, а  також знімати готівку, пересилати кошти.

Як повідомляв портал, в Зеленського розповіли, коли чекати на четвертий раунд переговорів між Україною та Росією. Сенсу у проведенні беззмістовних переговорів із РФ немає жодного. Тому четвертий раунд переговорів між Україною та Російською Федерацією відбудеться лише після того, як буде напрацьовано "юридичні формати". Такі механізми можуть бути напрацьовані найближчим часом.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини