Головна Новини Бізнес економіка Хто причетний до виведення грошей з «Терра Банку», - розслідування
commentss НОВИНИ Всі новини

Хто причетний до виведення грошей з «Терра Банку», - розслідування

Автори YouTube-каналу «Народна правда» розповіли про ймовірні зв'язки Максима Луцького з Сергієм Клименком

24 червня 2021, 09:46
Поділіться публікацією:








У кінці квітня в українських ЗМІ з'явилася інформація, що ректор Національного авіаційного університету (НАУ) Максим Луцький може бути причетний до організації виведення грошей вкладників "Терра Банку", в який він завів рахунки викладацького та студентського складу вузу. Своєю чергою на YouTube-каналів "Народна правда" опублікували розслідування, автори якого заявляють, що Луцькому вдалося уникнути люстрації та суду.

Хто причетний до виведення грошей з «Терра Банку», - розслідування

Чи має відношення виведення грошей з "Терра Банку" ректор НАУ Максим Луцький

Автори розслідування заявляють, що ректор НАУ нібито безпосередньо причетний до виведення грошей з банку через фіктивні фірми, а також до банкрутства "Терра Банку".

"Відомо, що серед співвласників "Терра Банку" в різний час були різні фігури оточення Януковича, наприклад, Вадим Копилов, який був першим заступником міністра економічного розвитку і торгівлі Андрія Клюєва (у 2010-2012 рр., — ред.), І Руслан Циплаков, друг Януковича-молодшого, відомого серед регіоналів як "Руслан-Ципа", а також Максим Луцький — кум Дмитра Табачника", — йдеться у відео-ролику.


Згідно з даними "Народної правди", у 2013 році банк отримав нових власників, а вже у 2014 році — він збанкрутував. Тоді офіційно власником банку був Сергій Клименко, який разом з Максимом Луцьким купили його у власника "Метал Юніон" та "Південкомбанк" Руслана Циплакова. Клименко також відомий як забудовник, який фігурував в скандалах з ЖК "Авіаквартал" і "Відрадний-2".

Автори програми звертають увагу на те, що схеми банкрутства "Терра Банку" були досить простими. За їх даними, в той час, коли вкладники несли гроші на депозити, керівництво банку видавало сотні кредитів фірмам, зареєстрованим за однією адресою, але без телефонів і сайтів, і які не мали в штаті бухгалтера.

"Наприклад, консалтингова компанія " Всесвіт " при статутному капіталі 10 тис. грн отримала 142 млн грн кредиту. 200 млн грн було видано компанії "Бест курс" зі статутним капіталом 51 тис. грн, зареєстрованої у звичайній квартирі в Донецьку. Потім з'ясували, що компанія пов'язана з Циплакова. Нові фірми реєстрували в незаконних новобудовах, зведених під час проректорства Максима Луцького на території авіаційного університету. Так, 96 млн грн отримала фірма "ВВС Факторинг", а ще 100 млн грн видали ТОВ "НВП Дизайн та архітектура молодих авторів" , — йдеться у відео.

За даними YouTube-канал "Народна правда", у 2015 році Сергій Клименко нібито був заарештований, але незабаром вийшов під заставу. Максим Луцький в цей час будував кар'єру в НАУ та в січні нинішнього року став ректором цього вузу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини