Головна Новини Бізнес економіка Імпортуємо вдвічі більше: поставки електроенергії в Україну з Білорусі виросли
commentss НОВИНИ Всі новини

Імпортуємо вдвічі більше: поставки електроенергії в Україну з Білорусі виросли

Білорусь постачає нам вдвічі більше енергії

29 листопада 2021, 22:41
Поділіться публікацією:

Цього понеділка, 29 листопада наша країна вдвічі наростила імпорт білоруської електроенергії. Якщо на минулому тижні постачання  були зафіксовані на рівні 415 МВт-год, то з початку нового тижня вони збільшились до 900 МВт-год. Про це говорять дані національної енергетичної компанії  "Укренерго".

Імпортуємо вдвічі більше: поставки електроенергії в Україну з Білорусі виросли

Імпорт білоруської електроенергії зріс вдвічі (фото з відкритих джерел)

Важливо, що доступ до потужностей на імпорт білоруської електроенергії  зараз має приватне підприємство  "ТЕТ Груп" екс- комерційного очільника  групи ДТЕК Віталія Бутенка.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що Чи буде електроенергія у новому році — прогноз МіненергоМіністерство енергетики прогнозує, яка ситуація з генерацією буде в Україні після Нового року. Про це говориться в інформації, оприлюдненій пресслужбою відомства.Юрій Власенко, перший заступника міністра енергетики, 26 листопада 2021 р. навів дані щодо електроенергетики у 2022 р. та паливу для ТЕС в 2021 р.  Прогнозується зростання генерації електричної енергії з усіх джерел, стверджує представник міністерства. Орієнтовно, буде приріст на 2,5%, завдяки чому споживачі додатково матимуть до 161 млрд кВт-год. Щодо поточної ситуації Юрій Василенко повідомив, що працює 13 з 15 енергоблоків атомних станцій, а ТЕС отримують достатньо палива для роботи. Зокрема, вони протягом місяця мають отримати 1,8 млн тонн вугілля, переважно – українського. Частка імпортного викопного палива складає лише 17%. Підприємства галузі, прогнозує Власенко, нарощуватимуть виробництво протягом року наступним чином: — атомні станції генеруватимуть 52% енергії, що складе майже 84 млрд кВт-год.  


 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини