Головна Новини Бізнес економіка Індексація пенсій в Україні: названа мінімальна сума підвищення
commentss НОВИНИ Всі новини

Індексація пенсій в Україні: названа мінімальна сума підвищення

Стало відомо, для кого з українських пенсіонерів підвищиться пенсія в березні

5 березня 2021, 09:58
Поділіться публікацією:

З 1 березня 2021 року Пенсійний фонд України провів перерахунок пенсій. Про це повідомляється на сторінці ПФУ в Facebook.

Індексація пенсій в Україні: названа мінімальна сума підвищення

Фото з відкритих джерел

Індексація передбачена законом. Згідно з документом, застосовується коефіцієнт збільшення показника середньої заробітної плати (доходу) в Україні, з якої сплачено страхові внески, та який враховується для обчислення пенсії. Розмір цього показника дорівнює 1,11.

Відповідно, за даними ПФУ, мінімальний розмір підвищення становить 100 гривень.

Відзначимо, що українцям, які мають необхідний страховий стаж — 35 років для чоловіків і 30 років для жінок — встановлена доплата. Як говориться в повідомленні ПФУ, розмір їх пенсійної виплати з 1 березня не може бути нижче 2200 гривень.

Нагадаємо, в Міністерстві соціальної політики підрахували, що в середньому виплати Пенсійного фонду будуть збільшені на 308 гривень. Передбачається, що індексація торкнеться понад вісім мільйонів пенсіонерів.

Додамо, що "Коментарі" раніше запитали експертів, наскільки подібна індексація відображає реальний стан справ з пенсіями і як більш якісно вирішити проблему. Так, економічний експерт, кандидат економічних наук Олександр Вовченко називає тему пенсій в Україні — однієї з найбільш чутливих, оскільки українські пенсіонери, пропрацювавши все життя, з виходом на свій заслужений відпочинок — не можуть забезпечити гідні умови життя. Індексація на рівні 11% для більшості українських пенсіонерів — це ні про що, це пшик. Тарифи на комуналку, ціни на ліки та продукти харчування останнім часом зросли настільки істотно, що ця копійчана індексація абсолютно не відповідає сучасним реаліям.  



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини