Головна Новини Бізнес економіка «Індикатор Баффета» досяг 13-річного максимуму: чому світова економіка опинилася на межі колапсу
commentss НОВИНИ Всі новини

«Індикатор Баффета» досяг 13-річного максимуму: чому світова економіка опинилася на межі колапсу

Акції на глобальних ринках найбільш переоцінені з часів фінансової кризи 2008 року

11 січня 2021, 22:42 comments1162
Поділіться публікацією:

Індикатор кращого ринку Уоррена Баффета підскочив до найвищого рівня з жовтня 2007 року, припускаючи, що світові акції найбільш переоцінені з часів фінансової кризи 2008 року. Про це пише Markets Insider.

«Індикатор Баффета» досяг 13-річного максимуму: чому світова економіка опинилася на межі колапсу

Уоррен Баффет. Фото: Reuters

Індикатор піднявся вище 121% в минулі вихідні, свідчать дані Bloomberg, досягнувши найвищого значення з жовтня 2007 року. Аналітик Welt Хольгер Чепіц зазначив тривожну віху у своєму Твіттері.

"Індикатор Баффета б'є на сполох. Глобальний фондовий індекс mkt cap зараз перевищив 120% світового ВВП, і таким чином він досяг рівня, на якому був до краху у 2008 році", — написав Хольгер Чепіц.

«Індикатор Баффета» досяг 13-річного максимуму: чому світова економіка опинилася на межі колапсу - фото 2

Відзначимо, "індикатор Баффета" ділить ринкову капіталізацію всіх публічно торгованих акцій у всьому світі на глобальний показник ВВП. Якщо цей показник перевищує 100%, то це свідчить, що світовий фондовий ринок переоцінений щодо світової економіки.

Баффетт розповів про цей показник в статті Fortune у 2001 році. Мільярдер-інвестор і генеральний директор Berkshire Hathaway назвав цей індикатор "найкращим і єдиним" показником вартості ринку в будь-який момент часу. Він повинен був стати сильним попереджувальним сигналом, коли ринки злетіли до рекордного рівня незадовго до краху доткомів.

Однак "індикатор Баффета" далекий від досконалості. Наприклад, він порівнює поточні оцінки акцій з ВВП в минулому кварталі, і існують значні відмінності в якості та частоті даних про ВВП в різних країнах.

Крім того, пандемія коронавірусу викликала широке поширення економічних обмежень, які штучно знизили ВВП в останні місяці. Акції також виграли від екстраординарних стимулюючих зусиль урядів, які прагнуть підтримати свою економіку в умовах нинішньої кризи.

Раніше "Коментарі" писали, куди "попливе" курс долара в 2021 році.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини