Головна Новини Бізнес економіка В Україні проводять активну боротьбу з недобросовісними роботодавцями
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні проводять активну боротьбу з недобросовісними роботодавцями

Неофіційне працевлаштування невигідне не тільки працівникам, які є соціально незахищеними, але й для самих роботодавців, які досить часто витрачають багато часу і коштів на навчання низькокваліфікованих працівників, готових працювати неофіційно

19 серпня 2021, 16:33
Поділіться публікацією:
Держпраця у співпраці із Державною податковою службою України проводить інспекційну кампанії з легалізації праці. Про це повідомляє прес-служба Міністерства економіки.
 "Наразі вже проведено 2126 інспекційних відвідувань та  виявлено 7021 працівника, допущеного до роботи без трудових договорів. Також в ході проведених інспекційних заходів укладено трудові договори із 2994 працівниками", — говориться на сайті Мінекономіки.
В середньому, на кожному підприємстві, яке було проінспектоване фахівцями Держпраці та ДПС, було виявлено по чотири особи, з якими роботодавці не оформили трудові відносини належним чином.
Лідерами з небажання офіційно оформлювати працівників є роботодавці, котрі займаються сільським господарством, організацією харчування та тимчасового розміщення, а також торгівлею.
Зазначимо, що найбільше незадекларованих працівників виявлено у Запорізькій (529) та Вінницькій (477) областях.
Порушники, які використовують на своїх підприємствах "тіньову" працю можуть бути притягнені до фінансової відповідальності за ст. 265 "Відповідальність за порушення законодавства про працю" КЗзП, якою передбачено штраф у десятикратному розмірі мінімальної заробітної плати, а в разі повторення такого порушення впродовж року – тридцятикратному.
Раніше "Коментарі" повідомляли, що на думку експертів, детенізація грального ринку в Україні дозволить додати сотні тисяч нових робочих місць із зарплатнею вище середньої по регіону, медичною страховкою і перспективою гарної пенсії. Наприклад, за даними засновника Центру міжнародних комунікацій Cideips Олександра Толоконнікова, у Чилі співробітники казино, в залежності від досвіду і регіону, отримують від 600 до 850 доларів на місяць (при мінімальній по країні — 392 долари).

В Україні проводять активну боротьбу з недобросовісними роботодавцями

Легалізація праці, фото з відкритих джерел



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини