Головна Новини Бізнес економіка Кабмін спростив життя бізнесу: подавати декларації на отримання дозволів та ліцензій можна через "Дію"
commentss НОВИНИ Всі новини

Кабмін спростив життя бізнесу: подавати декларації на отримання дозволів та ліцензій можна через "Дію"

Підприємці матимуть змогу скористатися цими можливостями найближчим часом

4 травня 2022, 19:17
Поділіться публікацією:

Кабінет Міністрів України удосконалив механізм подання підприємцями декларацій для отримання дозволів та ліцензій.

Кабмін спростив життя бізнесу: подавати декларації на отримання дозволів та ліцензій можна через "Дію"

Декларації тепер можна подавати через портал та програму "Дія". Фото: Сервісна служба "Нова Англія"

Як повідомляє прес-служба Міністерства економіки, зокрема, йдеться про функції подання цих документів через портал і додаток "Дія".

За інформацією Мінекономіки, підприємці матимуть змогу скористатися цими можливостями найближчим часом.

Тепер декларації прийматиме Міністерство економіки, яке передаватиме їх відповідним установам.

Крім цього, уряд уточнив перелік відомостей, які підприємець має зазначити у декларації про провадження господарської діяльності.

У березні Кабмін максимально спростив умови для старту чи продовження роботи бізнесу, закріпивши на законодавчому рівні право на ведення господарської діяльності у період військового надзвичайного стану без оформлення дозволу, а шляхом подання декларації до відповідних органів влади.

Раніше в Міністерстві цифрової трансформації (Мінцифри) України повідомили, що команда "Дія.Бізнес" відновила свою роботу та продовжує допомагати підприємцям долати проблеми у роботі, що виникли через повномасштабне вторгнення Росії.

Станом на кінець квітня, на порталі було доступно 25 бізнес-консультацій з різних напрямків. Серед них: систематизації бізнес-процесів під час війни, юридична підтримка, оподаткування, стандартизація та технічні регламенти, маркетинг, HR та тимчасова релокація підприємств у безпечні регіони України.

Окрім цього,у Мінцифри зазначили, що наприкінці березня на порталі "Дія" знову запрацювала швидка реєстрація бізнесу. Послуга була тимчасово недоступна, адже реєстри було відключено, щоб дані українців були у повній безпеці.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини