Головна Новини Бізнес економіка Кабмін збирається обмежити ціну на газ виробникам хліба: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Кабмін збирається обмежити ціну на газ виробникам хліба: подробиці

Кабмін збирається обмежити ціну на газ хлібопекарням

28 грудня 2021, 18:55
Поділіться публікацією:

Уряд має плани зменшити ціну на голубе паливо, яке видобувається на власних свердловинах, для хлібокомбінатів та пекарень, що сягатиме 25 тисяч грн за 1 тисячу кубів. Також за урядовим рішенням, торговельна надбавка не повинна бути більше ніж 1 відсоток.Про це інформує РБК-Україна, оприлюднюючи проєкт урядового документа.

Кабмін збирається обмежити ціну на газ виробникам хліба: подробиці

В Уряді збираються знизити ціни на газ для хлібопекарів (фото з відкритих джерел)

 Урядовці планують дію цих обмежень на період карантину, не довше ніж до 31 березня нового року.

 В проєкті документа, що підготували урядовці, ціна на голубе паливо буде визначатись кожного місяця, виходячи з середньоарифметичного значення від котирувань бірж, але має бути не більшою 25 тисяч грн за 1 тис. куб. м

 Так само, в  проєкті постанови зазначено, що торговельна надбавка при постачанні голубого палива з власних свердловин для пекарів має становити рівень не більше один відсоток.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що в Україні ТЕС і ТЕЦ можуть перевести на газ, якщо не вистачить вугілля. Згідно з дорученням Кабінету Міністрів, профільні органи виконавчої влади та енергокомпанії  мають забезпечити  можливості для переходу ТЕС і ТЕЦ із використання вугілля на 100 відсоткове використання голубого палива. На засіданні Кабміну, завтра,15 грудня  буде прийнято відповідний проєкт урядового розпорядження.  Як зазначають журналісти медіа, посилаючись на наявний у них документ, перехід на голубе паливо здійснюватиметься при дефіциті вугілля на період до 15 квітня наступного року. В проєкті майбутнього розпорядження йдеться про те, що мають бути вжиті заходи для забезпечення поставок електроенергії та беззбиткову діяльність при виробництві електроенергії на ТЕС і ТЕЦ під час використання ними "в якості палива 100% природного газу (на період відсутності в достатній кількості запасів вугілля на складах виробників".

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини